Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afere svjetskih političara

Rijetki su gubili položaj zbog pogotka Amorove strelice

silvio berlusconi
Reuters
20.10.2009.
u 19:45

Ljubavne afere, izvanbračni izleti i potomci dogodili su se i brojnim svjetskim političarima i okrunjenim glavama.

Neki su preživjeli afere, poput  bivšeg američkog predsjednika Clintona.
Berlusconi nije uspio očuvati brak, ali je, barem zasad, sačuvao fotelju premijera.

O razvodu princa Charlesa od princeze Diane raspravljali su čak i vlada i parlament.  Rijetki su se morali povući iz politike zbog toga jer ih je pogodila Amorova strelica.

John Edwards, bivši demokratski senator
U kolovozu 2008. priznao je aferu sa suradnicom Rielle Hunter, 45-godišnjom bivšom glumicom koja mu je režirala spotove za predizbornu predsjedničku kampanju. U intervjuu za ABC Edwards je rekao da je napravio “ozbiljnu pogrešku izdavši obitelj i temeljne vrijednosti”.

Bill Clinton, bivši predsjednik SAD-a
Pripravnica u Bijeloj kući Monica Lewinsky od 1995. do kraja 1997. imala je osam ili devet “bliskih susreta” s predsjednikom. Vijest o izvanbračnom izletu dovela je Clintona pred sud 1998. Stoičko držanje njegove supruge Hillary kasnije joj je priskrbilo političku korist.

Jacques Chirac, bivši predsjednik Francuske
Niz ljubavnih afera i izvanbračna djeca u Francuskoj i Japanu predbacuju se 77-godišnjem političaru. Nedavno je viđen kako pred očima svoje supruge Bernadette zavodi atraktivnu i mnogo mlađu ženu.

Silvio Berlusconi, premijer Italije
El Pais je objavio fotografije sa zabava koje je 72-godišnji Berlusconi priređivao u vili na Sardiniji. Posebnu pozornost izazvala je snimka razgovora između Berlusconija i prostitutke Patrizije D’Addario, s kojom je proveo noć u vili.

Maxime Bernier, bivši šef kanadske diplomacije
Bernier je podnio ostavku nakon otkrića da je njegova djevojka Julie Coulliard u prošlosti imala veze s članovima Hells Angelsa. Otkriveno je da je u stanu tad već bivše djevojke zaboravio povjerljive dokumente o NATO-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije