Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispovijest Francesca Vaiasusa

Riješio sam se demona nakon 400 egzorcizama

Francesco Vaisasuso
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
18.03.2016.
u 17:15

Egzorcist mi je rekao da je u meni sotona s 27 legija demona. Iz usta su mi izlazila imena demona, kao što su Asmodej i Belzebul iz Biblije

Priča Talijana Francesca Vaiasusa “Moje opsjednuće” doista je šokantna, ali još je dojmljivije slušati Vaiasusa uživo dok govori o svojim duhovnim iskustvima.

– Nisam uopće imao simptome opsjednuća. Susretao sam se s mnoštvom bolesti koje sam pokušavao liječiti, poput astme, upale uha i alergija, ali nisam znao da je to zbog demonskog zaposjednuća. Uzimao sam lijekove, masti za alergije, ali nije bilo izlječenje. Tada sam čuo o postojanju sotone, odnosno da neke bolesti mogu uzrokovati demoni – ispričao nam je Vaiasusa prije jučerašnjeg predstavljanja knjige na zagrebačkom Kaptolu, koju je na hrvatskom izdao splitski Verbum.

Kriva je mamina prijateljica

Vaiasusa kaže da je za “demonsko okuženje” kriva prijateljica njegove majke, koja mu je s četiri godine dala piti iz kaleža koji se koristio u crnoj misi kada su bili kod nje u gostima u SAD-u.

– Želeći riješiti svoje probleme, obratio sam se jednom isusovcu, koji je nada mnom molio molitvu oslobođenja i u tome trenutku počela mi je curiti pjena na usta, u cijelom tijelu osjećao sam jaku hladnoću i sav sam se bio ukočio. Bilo je to 2. svibnja 2002.

Vratio sam mu se ponovno i, dok je molio, osjetio sam kako je snažan zrak ušao u moje tijelo. Bila je to snaga koja je u tebi, ali ne znaš o čemu se radi. U tome trenutku nisam znao da imam demona u sebi, tj. općenito o demonima nisam znao gotovo ništa.

Taj zrak koji sam osjećao išao je do moga grla, izgubio sam kontrolu nad tijelom i fizički i psihički. I u tom trenutku iz mene je izašao glas koji nije bio moj. Micao je mojim jezikom, glasnicama i upravljao mislima.

Nisam htio reći to što mi je dolazilo u glavu, ali je bilo toliko jako da sam prisilno izgovorio: “Ja sam sotona i Francesco je moj!” – kazao nam je Vaiasusa, dodajući kako je u tome trenutku bio svjestan svega što se događa oko njega, sve je vidio i čuo, ali nije mogao kontrolirati misli ni tijelo.

– Bilo je to kao da su dvije stvarnosti u jednoj osobi, jedna koja govori i druga koja to gleda. Jedan mi je egzorcist rekao da je to izvanredna situacija jer se ljudi inače ničega ne sjećaju kod zaposjednuća – kazao je te dodao kako je njegov egzorcist uspio natjerati sotonu da ispriča kako se dogodilo njegovo opsjednuće.

– Rekao mu je da je u meni sotona s 27 legija demona. Iz usta su mi izlazila imena demona, kao što Asmodej i Belzebul iz Biblije, s time da ja dotad nisam znao za njihova imena – kaže on, objašnjavajući kako je za egzorcizama govorio jezicima koje nikad nije učio.

– Najpoznatiji egzorcist svijeta p. Rufus Pereira molio je nada mnom više od jednog sata na indijskom i na engleskom, a sotona iz mene je odgovarao na savršenom indijskom i engleskom, kao i na latinskom, koji također ne znam – kaže Vaiasusa, rekavši kako mu je p. Rufus, koji je sam obavio više od 50.000 egzorcizama, rekao da je njegov slučaj posebno kompliciran i da ga se treba pažljivo proučiti.

Otkrio je p. Rufusu sve što mu se događalo i opisao je svoje probleme, za koje kaže da su “poput puzzli”.

– U svakoj od molitvi demon je ispričao mali dio te puzzle. Fra Benigno i o. Tonnino Bono pratili su me izbliza, bili su moji stalni egzorcisti. Vidjeli su da su moja ponašanja različita od svih drugih slučajeva.

Liječnik koji je bio prisutan, također je to potvrdio. Naime, moje tijelo samo je od sebe padalo na zemlju i velikom se brzinom kretalo tri do četiri metra u stranu samo od sebe ili se pak savijalo poput gimnastičarova, pa sam mogao staviti noge iza leđa, a s kralježnicom na podu deset puta bih se na brzinu okrenuo oko sebe, što je ljudski nemoguće! Sve te pokrete tijela nemoguće je izvesti čovjeku, kao i glas koji je bio snažan i neprikladan ili kao u mačke ili žena.

Ponekad toliko jak da je smetao i mojim ušima i mome ezgorcistu i supruzi, koji su morali zatvoriti uši.

Sve te izvanredne stvari bile su toliko brze i ponavljale se brzo da sam se u trenutku kretao poput robota, zatim u istom trenu pretvorio bih se u psa, a nakon toga govorio kao mačka i hodao kao mačak. Ili bih ležao poput mrtvaca. Liječnik mi je kontrolirao puls i bio je normalan. Oči su bile normalne – svjedoči Vaiasusa.

– Tijekom egzorcizma sve te legije izazile su iz mene govoreći: “Ja sam legija 27 i ne mogu više, izlazim.” I tako redom. Vidio sam demone u obliku životinja, npr. vidio sam duh straha kao crnu panteru koja izlazi iz mog tijela, duh bolesti grla koji je izlazio kao mali krokodil iz čijih je usta kuljao plamen... U tom trenutku završila je moja bolest grla. Vidio sam gomilu malih zmija koje su izlazile iz moga trbuha, male kuniće – priča svoju nevjerojatnu priču Vaiasusa, koji je imao više od 400 egzorcizama i molitvi oslobođenja, nakon kojih je ozdravio od astme, upale uha, alergija, bolova u trbuhu i konfuzije, koja ga je stalno pratila.

Na upit je li posjetio psihijatra, kaže kako je bio i kod psihijatra i psihologa, ali budući da je s njima posve normalno razgovarao, njima ništa nije bilo čudno.

Mislili da je epilepsija

– Kad sam u Riminiju 2004. bio na skupu s p. Rufusom, uz njega je bio i psihijatar i p. Rufus ga je pitao za moju situaciju, a on mu je rekao da moj slučaj nema veze s psihijatrijom i psihičkim problemima.

Tu je bio još jedan liječnik, koji je vidio moje tijelo koje vibrira na podu, izgledao sam kao da imam epilepsiju i tražio je da me vode u bolnicu, da mi snime mozak, no moja supruga to nije dopustila i rekla im je da pričekaju. Stavila mi je ruku na prsa i rekla: “Isuse, oslobodi ga, s mojom vjerom i njegovom vjerom” i tom trenutku demon je izašao, a ja sam ustao. Liječnik je bio šokiran – ispričao nam je Vaiasusa.

>> 'Bio sam opsjednut, kao dijete su me žrtvovali sotoni'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije