Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu plaće

Riješen problem vrtića u Hrvatskoj Kostajnici za ovu godinu

'vrtic_pxl_sis_101110'
''
12.10.2011.
u 12:48

Novac za vrtić dala je Vlada i županija, a na račun gradonačelnika stižu kritike zbog njegove rastrošnosti

Hrvatska je Vlada na sjednici proteklog tjedna odobrila 700.000 kuna za normalan rad Dječjeg vrtića u Hrvatskoj Kostajnici gdje su odgojiteljice dobile plaću tek za travanj, dok im doprinosi nisu uplaćivani od početka godine. Protekli tjedan Sisačko-moslavačka županija odobrila je vrtiću 100.000 kuna za isplatu dviju plaća. Naime, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Tomislav Paunović ističe da za rad vrtića Grad u svom proračunu novca jednostavno – nema.

– No s druge strane u Gradu mjesečno na službene mobitele troše 5000 kuna, na reprezentaciju su potrošili 44.000 kuna u prvih šest mjeseci, dok se za plaće gradonačelnika i dva dogradonačelnika godišnje izdvaja 400.000 kuna – nabrojio je HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Šantek "grijehe" sadašnje gradske uprave, a koja je svoje obveze odlučila podmiriti županijskim i državnim novcem.

– I dok se u upravi nemilice troši, djelatnice vrtića sve su učinile kako bi ustanova i dalje radila. Odrekle su se putnih troškova, iako mnoge putuju iz drugih gradova, a sve zbog djece u vrtiću – rekla je predsjednica Gradskog vijeća Hrv. Kostajnice Marija Krupić. Dodala je i kako ona, dopredsjednica vijeća i članovi vijeća, ne primaju nikakve naknade za svoj rad, jer su ih se, zbog štednje, odrekli.

– Vijeće će inzistirati da se u gradskom proračunu za 2012. godinu nađu sredstva za rad vrtića, kako se ovakva situacija ne bi ponovila. Još moramo riješiti i problem knjižnice, koju Grad također više ne želi financirati – rekla je Krupić, najavivši oštar stav Gradskog vijeća prema gradonačelniku.

Komentara 1

H2
h2so4
13:34 12.10.2011.

To je jednostavno za ne povjerovati......ADZ-e ima obraza (nakon što su opljačkali cijelu državu) nekome spočitavati da previše troši. Ovo spada u rubriku -Vjerovali ili ne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije