Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA UDRUGE

Rijeka: U srednjim školama i fakultetima postaviti kondomate

kondomi
Marko Jurinec/PIXSELL
11.12.2013.
u 14:04

Vjerujemo da je ova akcija značajnija i od zdravstvenog odgoja u školama, kaže Aljoša Babić

Akcija "Bilo kuda kondomat svuda – ne stidi se zaštiti se" riječke udruge Ekološki socijalni forum, koja je pokrenuta uoči 1. prosinca, Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, ide dalje, potvrdio je predsjednik udruge Aljoša Babić. Cilj im je, objašnjava Babić, smanjiti broj spolno prenosivih bolesti i neželjenih "mladenačkih" trudnoća, utjecati na zasad previsoku cijenu prezervativa i učiniti ih dostupnijima mladima.

Nakon što su 29. studenog u klubu na brodu "Nina" postavili prvi kondomat, odlučili su otići i korak dalje i uputiti molbu na adresu 50-tak srednjih škola, fakulteta i studentskih domova u Primorsko-goranskoj, Istarskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Zagrebačkoj županiji te gradu Varaždinu, a kojom traže dozvolu da kao udruga i u njihovim prostorima postave kondomate.

- Vjerujemo da je ova akcija značajnija i od zdravstvenog odgoja u školama. O našim smo namjerama već obavijestili Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo socijalne politike i mladih i Ministarstvo znanosti
obrazovanja i sporta, koje nam je zasad jedino odgovorilo. Našu akciju podržavaju, no drže da kondomatima nije mjesto u srednjim školama. Dobili smo odgovor i škole u Delnicama. Kažu da za
postavljanje kondomata moraju imati mišljenje resornog ministarstva, u što nisam posve siguran. Budući da ne želimo ravnatelje dovoditi u nezgodnu situaciju, ministarstvima ćemo uputiti i službeni zahtjev. Takvih primjera već ima, jedna srednja škola u Rimu također je postavila kondomat – zaključio je Babić.

Komentara 1

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
06:55 06.07.2014.

....Takvih primjera već ima, jedna srednja škola u Rimu također je postavila kondomat – zaključio je Babić.... a aljoša dobiva proviziju za svaki kondomat i svaki kondom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije