Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u molitvi

Rijeka mladih slila se u Sisak na susret katoličke mladeži

katolička mladež (1)
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
1/3
05.05.2012.
u 15:15

- Kao Hrvat iz dijaspore velik mi je doživljaj vidjeti toliko mnoštvo mladih okupljenih oko istog cilja, kaže Petar Gaković iz Subotice.

Rijeka od 30 tisuća mladih slila se u Sisak iz svih krajeva Hrvatske, susjednih zemalja, ali i Njemačke, Austrije i Švicarske na Susret hrvatske katoličke mladeži pod geslom „U svjetlosti hodimo“. Autobusi hodočasnika pristizali su tijekom prijepodneva, nakon čega su kod katedrale formirali procesiju koja je prodefilirala gradom Svetog Kvirina do središnjeg mjesta okupljanja ispred crkve posvećene prvom sisačkom biskupu.

- Kao Hrvat iz dijaspore velik mi je doživljaj vidjeti toliko mnoštvo mladih okupljenih oko istog cilja, kaže Petar Gaković iz Subotice. Kroz trosatni duhovni program vjernici su se pjesmom, molitvom i slavljenjem pripremali za svetu misu koju je predvodio kardinal Josip Bozanić uz brojne biskupe i svećenike.

- Okupljeni u ovolikom broju svjedočite da ima vjere i duha mladeži među hrvatskim katoličkim narodom. Tek u Kristovu svjetlu možemo raspoznati tko smo i koja je naša životna zadaća. Čuvajmo se privlačnosti lažnog sjaja u blještavilu svjetovne ponude, poručio je u propovijedi mons. Mijo Gorski, predsjednik Odbora HBK za mlade. Pozvao ih je da bez straha uđu u brak i osnuju obitelji, ali da se uz Kristovo vodstvo uključe i u politički i kulturni život. Za idući SHKM 2014. godine izabran je Dubrovnik.

Mladi su se navečer uputiti obiteljima, u čijim su domovima ugošćeni. Nedjelja će im proteći u druženju s domaćinima, razgledavanju grada te župnim misama, nakon čega će otputovati kućama.

Komentara 25

RP
rođen_prekjučer
16:33 05.05.2012.

Ne zaboravite se pomoliti za poslove vaših roditelja, jer samo od molitve, skrupula i štambilja sa hzz se mršavo živi, naročito u SK.

LE
legenda0001
18:46 05.05.2012.

i meni je \"doživljaj\" kada mi je pola grada blokirano i kad mi grupe klinaca iskaču pred auto ne gledajući šta rade... ili kad vidim sugrađane kako voze slalom po mostu između čunjeva.

BA
baniček
15:50 05.05.2012.

totalna neorganizacija, mladi nemaju gdje jesti, nigdje WC-a na javnim mjestima, stoje u redu za hamburgere....koliko mladih će prespavati u župnom uredu kod sentea i bozanića koji imaju zgradu od 600 kvadrata...bože ovo je očaj , kakva sramota za ovaj grad, zašto smo se primili ove ne(organizacije), što nam je ovo trebalo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije