Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijan Ptičar:

'Rijeka mi je odnijela ženu pred očima. Vidio sam je kako pluta'

Marijan Ptičar
Darko Marčinković/VLM
30.07.2013.
u 19:36

Smrt u rijeci - 
Bio sam tek 20-ak metara dalje kada me pozvala. Voda ju je već nosila.

– Ne znam, ne znam... nije mi jasno kako se to dogodilo. Strašno! Vidio sam je kako pluta, pred mojim očima je nestala, a ja nisam mogao do nje. Strašno, strašno... - shrvan od teške boli u suzama je jučer ponavljao 48-godišnji Bjelovarac Marijan Ptičar. U ponedjeljak oko 13 sati na Dravi nestala je njegova 51-godišnja supruga Milena Čubrilo.

Iznimno jaka matica

Da bi našli spas od toplinskog udara dvoje supružnika u ponedjeljak je osvježenje potražilo na Dravi kod Repaškog mosta nedaleko od Molvi i Bjelovarcima omiljenog jezera Čingi-lingi. Tragedija se dogodila u trenucima dok je Marijan kao iskusni ribič krenuo u obilazak rijeke. Kako nije bila osobit plivač, Milena je osvježenje tražila u plićaku.

– U jednom trenutku samo sam čuo: Marijane! Kada sam se okrenuo vidio sam njezine ruke u zraku, voda ju je već nosila. Bio sam dvadesetak metara udaljen. Odmah sam potrčao i bacio se u vodu, no struja ju je već povukla ispod površine – priča Marijan otkrivajući dramu koja se u tim trenucima odvijala. Koji trenutak kasnije, dok se on borio s maticom koja je na tom mjestu iznimno jaka, Milenino tijelo isplivalo je na površinu, no već je bilo daleko i plivajući ga više nije mogao stići.

– U tom trenutku sam znao da je gotova jer glava joj je bila pod vodom i vidjela su joj se još samo leđa – prisjeća se u suzama. Izišao je, kaže, iz vode i najprije trčao kroz granje, no Milenu više nije vidio. Shvativši da gubi bitku s rijekom u hipu se vratio natrag i u potragu krenuo automobilom.

Na njegovu i Mileninu nesreću, uz rijeku nije bilo nikoga, pa čak ni prijatelja koji je svakodnevno tamo.

Bespomoćni policajci

– Računao sam na to da ću je nastaviti tražiti njegovim čamcem, no nije ga bilo – ističe s bolom na licu. U tim trenucima o nesreći je obavijestio policiju, koja je ubrzo stigla, no ni ona više ništa nije mogla učiniti jer Milenino tijelo već je progutala hirovita rijeka.

Za nesretnom ženom policija je jučer nastavila potragu koja do zaključenja ovog teksta, nažalost, još nije dala rezultata. Iza nesretne Milene osim neutješnog supruga Marijana ostao je i 17-godišnji sin.

>>U Poreču se utopila 76-godišnja Slovenka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije