Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVIJETLIO NEBO

Rijedak prizor: Snimili meteor kako pada na Zemlju

meteor
Foto: Screenshot KameraOne
1/3
17.05.2016.
u 22:25

Neki mještani komentirali su da se čuo zvuk sličan niskom letu velikog mlažnjaka

Jutros je na nebu iznad Portlanda u američkoj saveznoj državi Maine snimljen meteor kako pada kroz Zemljinu atmosferu, prenosi CNN.

Video snimljen policijskom kamerom prikazuje pad objekta koji na par sekundi osvjetljava noćno nebo. Neki mještani komentirali su da se čuo zvuk sličan niskom letu velikog mlažnjaka.

Mike Hankey iz Američkog meteoritskog društva rekao je da je najvjerojatnije riječ o komadu asteroida koji je, sudeći prema videu, otprilike velik kao automobil.

- Odlomci iz svemira cijelo vrijeme pogađaju Zemlju. Što su veći, to je veći sjaj - komentirao je Hankey, dodajući da, iako se ovakvi padovi svakodnevno događaju, jedna osoba rijetko vidi takav prizor.

>> Ogroman meteor snimljen na nebu iznad Švicarske

>> Meteor-bolid eksplodirao 30 km iznad Sarajeva

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije