Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prodaja zaplijenjene imovine

Riječki poreznici prodajom 15 automobila naplatili 600 tisuća kuna poreznog duga

javna dražba u Varaždinu
Ilustracija, Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
11.04.2014.
u 14:02

Zainteresiranih kupaca bilo je više nego inače, a od za prodaju oglašenih automobila i kombija, njih 21, na ovoj ih je dražbi prodano 15, prvi put ponuđenih.

Ovotjednom javnom prodajom imovine zaplijenjene u postupcima ovrhe, mahom automobila, u riječkom Područnom uredu Porezne uprave mogu biti zadovoljni.

Zainteresiranih kupaca bilo je više nego inače, a od za prodaju  oglašenih automobila i kombija, njih 21, na ovoj ih je dražbi prodano 15, prvi put ponuđenih. Svog je novog vlasnika pronašla i razna ugostiteljska oprema. Poreznici su tako od dužnika s Raba uspjeli prisilno naplatiti oko 600 tisuća kuna duga, a za šest neprodanih automobila, kojima je ovo bila druga i treća dražba i nisu izlicitirani, zainteresirani su dali pismene ponude pa je moguće da će i oni biti prodani prije sljedeće javne prodaje koja se očekuje najkasnije za dva mjeseca.

"Zvijezda" dražbe bio je Mercedes E klase star osam godina, procijenjen na 70 tisuća kuna,  na kraju prodan za 93 tisuće kuna. I inače, kaže Višnja Felker, pročelnica Područnog ureda Rijeka,   od zaplijenjenih pokretnina najbolje se prodaju automobili, osobito  kvalitetnija vozila, dok s drugom pokretnom imovinom, raznom opremom i robom iz zaliha dužnika, prodaja ide teže. Za razliku od  uspješne prodaje u Rijeci na javnoj dražbi Područnog ureda Pazin održanoj u Puli početkom travnja nije prodana ni jedna od ponuđenih pokretnina. Nudilo se desetak osobnih i teretnih automobila starijih godišta,  traktor i moped  koji će ponovno biti ponuđeni na javnu prodaju do kraja mjeseca, uz još neku opremu i radne strojeve. Inače, istarski su poreznici potkraj prošle godine imali jednu od atraktivnijih dražbi na kojoj su nove vlasnike pronašle četiri jahte.

>> Porezna nije prodala ništa: Jahta i auti bez kupca

>> Javna dražba propala, kolodvoru u Varaždinu cijena pala za još 2 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije