Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBAČEN ZAHTJEV

Riječki patolog vratio se na optuženičku klupu nakon tri godine

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
28.03.2019.
u 23:46

Na ročištu su odvjetnici Olujić i Stančević-Rokotov tražili ponovno su da se iz spisa izdvoji većina materijalnih dokaza

Nakon više od tri godine riječki patolog Alana Bosnar vratio se na optuženičku klupu Županijskog suda u Karlovcu. On i njemu podređeni patolog riječkog KBC-a Miran Čoklo, čekali su rješenje Vrhovnog suda po žalbi Bosnarovog odvjetnika Željka Olujića i Nikše Staničević- Rokotova, odvjetnika Mirana Čokla, u kojoj su tražili da se svjedočenja jedinih svjedoka u postupku protiv njih dvojice, odbace kao nezakoniti.

Taj im je zahtjev, naime odbacio Županijski sud u Karlovcu prije nekoliko godina, pa je postupka obustavljen jer su se žalili Vrhovnom sudu. Vrhovni sud proces je vratio na ponovno suđenje na karlovački Županijski sud.

Na ročištu su odvjetnici Olujić i Stančević-Rokotov tražili ponovno su da se iz spisa izdvoji većina materijalnih dokaza; a riječ je o svjedočenjima patologa Dražena Cuculića i Valtera Stamberge koji su svjedočili da su Alana Bosnar i kolega mu Čoklo, od njih tražili da im daju novac koji su zaradili od vršenja obdukcija koje je za KBC dugovao njima nadređeni Alana Bosnar, a da ih sam nije odrađivao. Odvjetnici smatraju da ih je USKOK ispitivao u svojstvu svjedoka, umjesto u svojstvu optuženika, obzirom da su i sami počinili kazneno djelo davanja mita.

Odvjetnici optuženih USKOK-ove su dokaze ocijenili 'plodom otrovne voćke' odnosno da su proizašli iz nevjerodostojnih i nezakonitih iskaza ključnih svjedoka optužbe. Smatrali su da imaju pravo, obzirom da je Vrhovni sud uvažio žalbu okrivljenika da svjedoci Stamberga i Cuculić nisu bili ispravno ispitani u svojstvu svjedoka, s obzirom na njihovu procesnu ulogu u ovom kaznenom postupku.

No, zamjenica ravnatelja Uskoka Margareta Bulog Grozdanić kazala je da su svjedoci znali u kojem ih se svojstvu ispituje i da je sve napravljeno po zakonu. Sudsko vijeće Županijskog suda odbacilo je njihov zahtjev za izuzećem iskazala i svih materijalnih dokaza u predmetu, obzirom da su dokazi, po vijeću, pribavljeni na zakonit način. Odvjetnik Željko Olujić najavio je novu žalbu na tu odluku Županijskog suda u Karlovcu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije