Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve u isti kamion

Što se krije iza videa zbog kojeg su građani bijesni na Čistoću

Foto: facebook/Rijeka Danas
18.06.2019.
u 15:08

Video je izazvao gnjev građana koji već dulje vrijeme uredno razvrstavaju svoj otpad, ali i kako navode skupo plaćaju odvoz tog istog smeća

Ja odvajam, a vi? Neću više, a nemojte ni vi -  poručio je uzrujani Riječanin u Facebook grupi Volim grad koji teče nakon snimke koja se proširila društvenim mrežama. Naime na snimci je vidljivo kako radnici KD Čistoće iz Rijeke otpad iz spremnika za papir, staklo i metal/plastiku/tetrapak u isto vrijeme prazne u isti kamion

Video je izazvao gnjev građana koji već dulje vrijeme uredno razvrstavaju svoj otpad, ali i kako navode skupo plaćaju odvoz tog istog smeća.

- Do sada sam odvajala, ali vidim da sam se uzalud trudila. Bitno da je odvoz poskupio, a sve i dalje isto - jedan je od komentara. 

Glasnogovornik Čistoće Milan Zagorac za dnevnik.hr je izjavio da je cjelokupno područje rada KD Čistoća podijeljeno je na 24 zone i svaku od zona opslužuje po jedan kamion koji prema rasporedu prazni spremnike po pojedinim vrstama otpada. 

- To znači da isti kamion, prema tjednom rasporedu, istovremeno preuzima otpad samo iz jedne vrste spremnika. Svi se kamioni temeljito čiste i peru po završetku svakog radnog dana. Međutim, u slučaju da je prikupljena vrijedna frakcija u nekom od spremnika onečišćena nesavjesnim odlaganjem miješanog komunalnog otpada (kućnog smeća) ona, nažalost, postaje neiskoristiva za daljnju oporabu te se kao takva mora prikupiti u terminu skupljanja preostalog kućnog otpada iz zelenih spremnika. - naveo je Zagorac.

Za takve propuste smatra odgovornima same građane, tj. neznanje, te navodi da KD Čistoća d.o.o. Rijeka kontinuirano provodi informativno-edukativne kampanje o pravilnom postupanju otpadom.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar neidemdalje
neidemdalje
16:24 18.06.2019.

kaže komunalac ... jel vi vjerujete svojim očima ili meni ?

Avatar Tračalo
Tračalo
15:40 18.06.2019.

Rabljeni toalet papir se ne baca u spremnik za papir nego u mješoviti otpad . Plastičnu ambalažu više nitko ne treba i čistoća mora platiti zbrinjavanje.

YG
yggy27
17:05 18.06.2019.

pa ja sam prije 2 godine poslao upit za isti problem u firmu Eko-flor kad sam vidio da sve trpaju u isti kamion, dobio sam odgovor da kod njih u pogonu djelatnici to razdvajaju, a na pitanje zašto onda mi moramo razdvjati nisam dobio odgovor, dakle svugdje isto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije