Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matica hrvatskih sindikata ne vjeruje Vladi

Ribić: Zamrzavanje plaća nije mjera štednje nego impresija za međunarodne institucije

19.11.2008.
u 12:32

Uoči današnjega poslijepodnevnog sastanka gdje bi Jadranki Kosor koja predstavlja Vladu trebali iznijeti svoje mišljenje uime zaposlenih u državnim javnim službama o zamrzavanju plaća u 2009. godini, Vilim Ribić, zamjenik predsjednika Matice hrvatskih sindikata, poručuje da tu nije riječ o mjeri štednje nego impresiji za međunarodne organizacije.

- Naše plaće nisu velika proračunska stavka - smatra Ribić i dodaje da je njihovo zamrzavanje u stvari poruka međunarodnim institucijama da će država biti disciplinirana i vraćati svoje dugove.
- Sve je to samo impresija i psihološki moment, a ne štednja - ocijenio je zamjenik predsjednika Matice.

Na današnjem će sastanku Vladi iznijeti i svoje viđenje situacije u kojoj se traži štednja sažeto u 45 zahtjeva koji stezanje remena predviđaju za sve, a ne samo neke u državi. U toj košari sindikalnih prijedloga nalazi se i zahtjev za 90-postotnim oporezivanjem dohotka svih koji zarađuju više od predsjednika države i Vlade.

Sindikat također traži reviziju broja branitelja, kao i svih poljoprivrednih subvencija, očekuju preispitivanje i najavljenih investicijskih projekata, ali i odgodu gradnje Pelješkog mosta, kao i ceste do Dubrovnika, te plinifikacije Splita za koju još i nije osiguran, iznio je Ribić, dobavni plinski pravac. - Ono što zahtijevamo gotovo je u 80 posto jednako onome što traže i ostali sindikati, a bude li Vlada imala sluha za to, tada možemo govoriti o novomu odgovornom pravcu hrvatske politike koja će voditi računa o svima, a ne samo nekim segmentima društva - rekao je Ribić.
Ribić poručuje da se moraju vratiti moralne vrijednosti i osmijesi na lica hrvatskih građana i da Vlada mora promijeniti svoje ponašanje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije