Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć u nevolji

Ribarica od nevremena spasila jedrilicu kod Korčule

'Photo: Dusko Marusic/Vecernji list 16.10.2009 ISTARSKO-PULA-HRVATSKA  Brodogradiliste Tehnomont u Puli -gradnja malih ribarica  FOTO DUSKO MARUSIC'
'Dusko Marusic/Vecernji list'
21.10.2011.
u 14:21

U pripravnosti su bili spasilački brodovi Lučke kapetanije Dubrovnik i Pomorske policije Korčula.

U nepovoljnim vremenskim uvjetima ribarski brod „Dišpet“ pod zapovjedništvom Davora Opačka spasio je u noći sa srijede na četvrtak jedrilicu „Ragazza“ s četiri slovenska državljanina te ih neozlijeđene doteglio u Velu Luku, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru primila je u srijedu u 19.30 sati preko obalne radiopostaje poziv u pomoć s jedrilice kojoj se pokvario motor 2,5 nautičkih milja zapadno od rta Proizd na Korčuli.

Nakon što su u eteru čuli poziv u pomoć, tročlana posada splitskog ribarskog broda „Dišpet“ koji se nalazio pred Velom Lukom, krenula je odmah u spašavanje jedrilice po jakom jugu i visokim valovima.

Oko 20.30 sati ribarica je uspjela uhvatiti u tegalj jedrilicu „Ragazza“.

U pripravnosti su bili spasilački brodovi Lučke kapetanije Dubrovnik i Pomorske policije Korčula.

Komentara 2

GR
gromCH
16:03 21.10.2011.

lijepo.................

CH
Charlemagne26
16:21 21.10.2011.

Kakva je to \"Ribarica od nevremena\"???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije