Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unatoč nepovoljnim okolnostima

Rezultati poslovanja Groupama grupe: Uspješna godina uz 15,9 milijardi eura premijskog prihoda

Groupama grupa
Groupama grupa
20.04.2023.
u 11:23

Grupa je objavila vrlo solidne rezultate unatoč izuzetno nepovoljnim uvjetima, kako u smislu dosad najvećih gubitaka povezanih s vremenskim prilikama, tako i u gospodarskom i financijskom smislu s ubrzanim inflatornim pritiscima i naglim porastom kamatnih stopa, istaknuo je Thierry Martel, CEO Groupama Assurances Mutuelles

Groupama grupa broji više od 12 milijuna klijenata i preko 31 tisuću zaposlenika u deset zemalja, a u 2022. godini rezultati poslovanja ističu premijski prihod Grupe koji je dosegao 15,9 milijardi eura, dok je neto dobit veća od 450 milijuna eura. Grupa, kako je priopćeno, stabilno posluje, uz solventnost od 207% te joj je potvrđen rejting A+. Međunarodno poslovanje intenzivno se razvija uz rast od 15%, čemu pridonose i Groupama entiteti u Hrvatskoj i Sloveniji. U Hrvatskoj bilježe rast od 30% u odnosu na prethodnu godinu.

Snažna posvećenost Groupama Grupe održivosti, dodaje se, potvrđuje se s dodatnih 1,2 milijarde eura u održiva ulaganja u infrastrukturu, nekretnine i zelene obveznice između 2022. i 2024., od čega je 990 milijuna eura ulaganja ostvareno u prošloj godini. 

Unatoč tome što je 2022. bila jedna od najtežih u povijesti Grupe u pogledu gubitaka uzrokovanih vremenskim uvjetima, Groupama je pokazala snažnu otpornost s vrlo dobrim rezultatima i još jednom je potvrdila svoju vodeću ulogu na područjima na kojima djeluje, kao i svoju poziciju u poljoprivrednom sektoru, posebno u pogledu osiguranja pokrića vezanih uz štete uzrokovane klimatskim utjecajima, istaknuo je Jean-Yves Dagès, predsjednik Nadzornog odbora Groupama Assurances Mutuelles.

Grupa je objavila vrlo solidne rezultate unatoč izuzetno nepovoljnim uvjetima, kako u smislu dosad najvećih gubitaka povezanih s vremenskim prilikama, tako i u gospodarskom i financijskom smislu s ubrzanim inflatornim pritiscima i naglim porastom kamatnih stopa. To je rezultat kontinuirane strategije kontroliranog razvoja i pažljivog višegodišnjeg upravljanja rizicima, kako financijskim tako i osigurateljnim, istaknuo je Thierry Martel, CEO Groupama Assurances Mutuelles.

VIDEO Posljednja faza cestovnog povezivanja južne Dalmacije: Svečano otvorenje Stonske obilaznice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije