Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Rezolucija Zemlja s BRITOM u održivu budućnost!

BRITA
Foto: Adobe Stock
1/4
27.09.2023.
u 13:01

Zemlja, naš dom, suočava se s brojnim izazovima koji ozbiljno ugrožavaju njezinu budućnost. Klimatske promjene, gubitak biološke raznolikosti, onečišćenje zraka i vode, te iscrpljivanje prirodnih resursa samo su neki od problema s kojima se susrećemo.

Projekt Rezolucija Zemlja trenutno je najveća ekološka akcija u Hrvatskoj s ciljem podizanja svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša kako bi potaknuo svakog pojedinca na aktivan angažman i svjesno sudjelovanje u zaštiti okoliša. Uslijed sve većih posljedica na klimatske promjene, vizionarska tvrtka BRITA, koja već nekoliko desetaka godina educira čovječanstvo o važnosti smanjenja korištenja jednokratne plastike postaje aktivna podrška u ovoj ekološkoj akciji.

Kako BRITA pomaže u očuvanju okoliša?

Jedan od najvećih zagađivača trenutno je svakako plastika. Bilo emisijom štetnih plinova koji nastaju pri proizvodnji i transportu ili kao otpad kojemu je potrebno 400 godina da se razgradi u moru i 800 godina da se razgradi u tlu, BRITA svojim proizvodima koji filtriraju vodu sa slavine ili bilo kojeg drugog izvora, opskrbljuju korisnike čistom vodom izvrsnog okusa čime nestaje potreba za kupovinom vode u jednokratnim plastičnim bocama.

Foto: BRITA

Uz edukaciju o važnosti hidracije za zdravlje tijela, važnosti kvalitete vode koju pijemo i važnosti očuvanja planete Zemlje, BRITA proizvodi donose i ekonomsku i emotivnu dobrobit za korisnike. Znajući da je BRITA filtrirana voda očišćena od klora, kamenca, teških metala, 99% bakterija, pesticida, herbicida, mikroplastike, neugodnih okusa i mirisa korisnici odustaju od kupovine vode u plastičnim bocama što donosi uštedu za budžet i istovremeno dobar osjećaj jer smanjenjem korištenja plastike brinu za planetu Zemlju i buduće naraštaje.

Koristeći BRITA vrč koji filtrira vodu sa slavine omogućuje opskrbu pročišćenom pitkom vodom u kući ili uredu. BRITA OnTap sustav montira se direktno na slavinu i omogućuje pristup filtriranoj vodi kad god otvorite vodu. BRITA bočice za vodu izrađene su od plastike bez BPA i savršen su pratitelj na poslu, šetnji, izletima ili treningu. U svakom trenutku pročišćavaju vodu sa slavine gdje god se nalazili i gase potrebu za kupovinom vode u plastičnim bočicama. Najnoviji proizvod vrhunske tehnologije je BRITA stakleni vrč koji je izrađen od borosilikatnog stakla i 100% reciklirane plastike. Na taj način BRITA je potpuno ušla u kategoriju ekološki osviještenih proizvođača.

Foto: BRITA

Zašto Rezolucija Zemlja?

Glavni fokus projekta je spojiti konkretne društveno-korisne ekološke aktivnosti te kroz njih utjecati na široku javnost i aktivno širiti svijest o okolišu i njegovoj zaštiti. Za nešto manje od tri desetljeća više neće biti ribe u morima. Za 59 godina nećemo se buditi s jutarnjom kavom jer biljka arabika više neće postojati. Do 2025. će u oceanu na tri tone ribe biti jedna tona plastike. Svake sekunde bacimo 1000 laptopa, a naši unuci nikada neće moći doživjeti koraljne grebene niti Amazonu.

Uz ovo hvalevrijednu ekološku manifestaciju svojim klikom i potpisom postajete zaslužni za sadnju jednog drveta. Akcija je trenutno već na brojki od 20.000 posađenih stabala diljem Hrvatske. Šume su pluća naše planete. One apsorbiraju ugljični dioksid iz zraka i proizvode kisik, čime igraju ključnu ulogu u održavanju ravnoteže u atmosferi. Međutim, zbog neodgovornih praksi sječe šuma, požara i urbanizacije, gubimo ogroman broj stabala svake godine. Da bismo zaustavili ovaj trend i obnovili zelene pluća Zemlje, pošumljavanje postaje ključno. Pošumljavanje ne samo da pomaže u smanjenju emisija stakleničkih plinova, već također obogaćuje bioraznolikost i stvara prirodna staništa za mnoge životinjske vrste.

Foto: BRITA

Kako Vi možete pomoći?

Podržite svojim potpisom akciju Rezolucija Zemlja na www.rezolucijazemlja.hr kako biste pomogli u obnovi šuma.

Reciklirajte, razdvajajte otpad i osigurajte da reciklirate sve što možete. Upotrijebite reciklažne centre ili sustave za prikupljanje koji su dostupni u vašem području.

Educirajte se i informirajte o ekološkim praksama i podijelite svoje znanje s drugima kako biste potaknuli svijest o očuvanju okoliša.

Koristite BRITU. Razmislite o nabavci BRITA vrča, boce ili filtera za slavinu koji se savršeno uklapaju u ove napore očuvanja okoliša. BRITA proizvodi Vam omogućuju da jednostavno smanjite upotrebu plastičnih boca za vodu.Također, BRITA proizvodi koriste visokoučinkovite filtere koji smanjuju količinu mikroplastike u vodi koju pijete i zamjenjivi su, što znači da ne morate bacati cijeli uređaj kad se filter iscrpi. To je ekološki prihvatljivija opcija koja štedi resurse.

Mijenjanje iz korijena je teško, ali je lakše doći na zelenu granu kad nas je više. U današnjem svijetu, pitanje očuvanja okoliša postaje sve važnije. Sve više ljudi prepoznaje potrebu da se brinemo o planeti Zemlji kako bismo osigurali održivu budućnost za sebe i buduće generacije. Dvije ključne strategije za postizanje tog cilja su pošumljavanje i recikliranje, a upotreba BRITA proizvoda može pomoći u ovim naporima. Kroz zajednički trud i angažman, možemo stvoriti održiviju budućnost za Zemlju i buduće naraštaje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije