Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavlja suprugu

'Rezao mi je kočnice, pokušao me otrovati 
i sada ugušiti plinom'

radojka topić,ibro topić (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/3
16.01.2013.
u 00:44

Srećom preživjeli - Čula sam šištanje i odmah shvatila što se događa, priča Radojka Topić

Već mi je dva puta rezao kočnice na automobilu koji vozi i naša kći. Prošle mi je godine stavio najopasniji mogući otrov u grijanje u kući i autu kako bismo se pogušili, a to policija nije htjela ni izuzeti kada sam ga prijavila. I sada sam samo pukom srećom preživjela to što me pokušao ubiti plinom – gotovo nam je kroz suze kazala Radojka Topić (50) koju je u Sv. Filipu i Jakovu pokušao ubiti njen bivši suprug, 54-godišnji Ibro Topić. On je plinsku bocu spojio na cijev centralnog grijanja u podrumu gdje živi i plin je u noći sa subote na nedjelju počeo šištati iz radijatora u prizemlju.

“Zakleo se da će me ubiti”

– Zaspala sam u dnevnom boravku. Srećom sam ovaj put zatvorila vrata hodnika gdje se nalazi radijator. Oko tri i pol ujutro probudila sam se i krenula prema spavaćoj sobi. Čula sam da nešto šišti i, kad sam došla u hodnik, umalo sam se ugušila. Otrčala sam i otvorila prozor sobe u kojoj mi kći srećom te noći nije bila. Shvatila sam odmah da me je moj bivši suprug htio ubiti jer je to već pokušavao, a i zakleo se da će to kad-tad učiniti. I ovo sam uspjela preživjeti, a spasila me valjda intuicija – rekla nam je Radojka.

Ona i bivši suprug već godinama nisu skupa, ali žive u istoj kući. On u suterenu, a ona na višoj etaži s kćeri. Ponekad je posjećuje partner s kojim je godinu dana u vezi i koji je u noći kada je Ibro pustio plin kroz radijator također prespavao u kući.

– Ne smeta njemu moj partner jer on dolje stalno orgija. Uvijek je bio agresivan, ali najviše kad popije. Ono što trijezan smisli, on pijan ostvari. Golemi problemi počeli su kada je pobjegao iz Bosne i Hercegovine iz zatvora. Naime, bio je u Zenici u zatvoru jer je u Bihaću pokušao ubiti čovjeka i bio je osuđen na višegodišnju robiju – rekla nam je Radojka Topić.

Tjeralica zbog razbojstva

U policiji su nam potvrdili da je dosad bilo desetak prijava u obitelji. Tvrde da za Ibrom Topićem još od 2006. postoji međunarodna tjeralica zbog razbojništva. No u policiji kažu da ga ne mogu izručiti BiH jer je hrvatski državljanin.

>> Bivšu suprugu i punicu udario automobilom pa pobjegao

Komentara 8

DU
Deleted user
06:52 16.01.2013.

zato se nekaze dzaba,"beri cvjece u svojoj basci",jer kada se polize med i dodje se do kake nastaju problemi.......

Avatar javorko
javorko
07:12 16.01.2013.

jedno pitanje,pa jel moguce da se sav sljam bivse juge doselio u lijepu nasu,pa sta smo mi skupljaci smeca?Jel taj mup radi nesto kad zaprima molbe stranaca?Jel oni provjeravaju tko su ti ljudi,pa onaj manijak blazevic je roden u smederevu,dajte se ljudi osvijestiti MI NISMO VISE JUGOSLAVIJA,stanovnici zemalja bivse su juge su za nas STRANCI,kao i svi drugi

RT
Rollo Tomasi
07:35 16.01.2013.

U vrijeme bivše Juge, obiteljsko se nasilje rješavalo na slijedeći način: Milicajci su došli na intervenciju, obavili razgovore sa ukućanima... i tu prestaje svaka sličnost. Umjesto privođenja na sud i N-te uvjetne kazne, odveli su počinitelja u dvorište te ga premlatili pendrecima naočigled cijelog susjedstva. I priopćili mu da mu je to samo upozorenje. Bilo je mnogo učinkovitije nego ovo danas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije