Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBAVIJESTILI KUPCE

Rez na salamama: Evo kako je jedna trgovina odlučila riješiti problem nedostatka radnika

Najavljeno smanjenje PDV-a na brojne proizvode i usluge, hranu, plin, higijenske uloške...
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
04.07.2022.
u 15:39

Frapirao me podatak da je u proteklih 10 godina samo u Njemačku otišlo više do 220 tisuća građana Hrvatske pa ih je sada samo u toj EU članici gotovo pola milijuna, osvrnuo se Kovačić

S problemom nedostatka zaposlenika trenutno se suočavaju brojni poduzetnici diljem Hrvatske, a neki su pronašli i nove načine kako da se nose s velikim obujom posla. 

Naime, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić objavio je na svom Facebook profilu slučaj iz jedne trgovine koja je odlučila ''zatvoriti'' usluge rezanja salama u poslijepodnevnim satima. 

''Poštovani kupci, od 18 do 21 sati zbog nedostatka radnika u popodnevnim satima ne vršimo usluge rezanja na salamoreznici. Hvala'', stoji u poruci kupcima na odjelu,

Foto: Siniša Kovačić/Facebook

''Realnost. Nedostaje radnika, ali ih poslodavci ne žele pošteno platiti, zatvoriti trgovine nedjeljom i dopustiti radnicama (jer uglavnom žene rade u trgovinama) da budu sa svojim obiteljima, odu na misu, objeduju s voljenima, odu na izlet…i zato nam radna snaga odlazi. Jer nisu samo potplaćeni, nego i preopterećeni.

Frapirao me podatak da je u proteklih 10 godina samo u Njemačku otišlo više do 220 tisuća građana Hrvatske pa ih je sada samo u toj EU članici gotovo pola milijuna. Tužno'', osvrnuo se Kovačić, a kojima su se složili i ostali korisnici na Facebooku.

>> VIDEO I dalje vam ne odvoze otpad? Pitali smo Holding hoće li ipak smanjiti račun, evo što su rekli!

Ključne riječi

Komentara 11

PE
pežo
15:40 04.07.2022.

Bahati su na molbe za posao niti zovu niti odgovaraju ljudima starijim od 50.

DU
Dubrava
15:23 05.07.2022.

Ovdje napadaju Crkvu jer mrze ljuski rod.

EZ
ezer
00:35 05.07.2022.

Ovi umjesto da se moderniziraju lakše im je ukinuti uslugu rezanja salame i sira. Ako kupci mogu sami si naplatiti kupljenu robu (samoposlužne blagajne) zašto ne bi mogli rezati ili vagati salamu i sir? Kada mogu sami uzimati kruh i pekarske proizvode mogu salamu i sir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije