Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FELJTON: HOMO DEUS
Povratak na članak

Revoluciju uvijek pokreću male mreže huškača, a ne mase

Harari objašnjava zašto je Homo Sapiens najmoćnija vrsta, ali i što je to ljudska svijest i je li ona samo mentalno onečišćenje

Komentari 6

MX
Mister X
01:15 19.07.2017.

Revoluciju uvijek pokreću male mreže huškača, a ne mase, i onda se postepeno i mase zapale oduševe i rezultat je poznat ..

VL
DU
Deleted user
08:26 19.07.2017.

Jesentiu milu bigulicu, taj Yuval Noah Harari zbilja je prvorazredan "znanstvenik". Na stranu to što se, premda povjesničar, usudi baviti pitanjem ljudske duše i transcendencije, jer danas se ionako svi pačaju u sve. No, ako je u članku njegova tvrdnja prenesena ispravno, on najprije tvrdi da duša ne postoji, što je inače najobičniji vulgarni materijalizam, a onda malo dalje spominje duševna iskustva. Štono bi se reklo onako pučki a opet fino, jako nas zabolje ona stvar za takvu "znanost". I Marxov dijalektički materijalnizam svojedobno je bio sveta krava "znanosti" u bivšim komunističkim zemljama, a što je od njega ostalo danas? Umjesto dijalektičkog naterijalizma danas nas raspamećuju rodnom ideologijom i sličnim oblicima neoliberalnog ludila. Nikako da se od te silne "znanosti" popnemo na zelenu granu.

VL
DO
domxerex
12:40 19.07.2017.

To se genderi nadaju da će nas hetero... s vremenom pridobiti da pređemo i postanemo iz mode homo... kao pos utjecajem kolektivne svijesti i pritiska okoline. Ako se to pak dogodi jako će skočiti cjena vazelinu.

VL
AN
Anuna66
08:30 19.07.2017.

Ovo za revoluciju se slažem,i dodajem da je pokreću tajne službe drugih država kad im je to u interesu,ali prije toga,da bi uspjelo,moraju postojati odredeni preduvjeti,veliko nezadovoljstvo i loš život naroda...Na to tebaju paziti svi vlastodršci da ne dođe do revolucije.Muk potlačenih je opasan. A duša,duša je vječna,.Vjerujem da je imaju i životinje,i biljke,ali nismo više u raju i svijet je takav-okrutan,a kad će opet biti raj,to samo Bog zna.

VL
GO
goronja
03:41 19.07.2017.

to nije točno da nije dokazano da duša ne postoji, nasuprot tome je da postoji. Znanstvenici su izračunavanjem težine čovjeka pri nastaloj smrti, da je čovjek lakši u tom momentu za 400 grama (1libra), pri čemu su došli do spoznaje da djelić energije između grudi napušta ljudsko tijelo u momentu smrti. Dokazano.

VL
ST
story
11:32 19.07.2017.

ovaj članak se lako može odnositi i na večernji list ,pa pogledajte samo članke o požarima u i oko splita ,o g. hasanbegoviću ,plenkoviću rajneru i sličnima ,meni to savršeno sijeda u sliku opisanu u vašem članku o dizanju ustanaka.e.e sada jedno pitanje dali vi mislite da je nama potrebna revolucija ili uređena i organizirana država koja nikada nije nastala nakon revolucija(nakon ratova jest)?nakon revolucija uvijek nastaju diktature a njih smo hvala bogu siti....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.