Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon unije

Revizori otkrili nenamjensko trošenje: Kako su Španjolci prevarili EU

Helikopteri
Foto: Željko Mršić/PIXELL
06.11.2014.
u 23:15

Revizori svake godine rade ovakvo izvješće, a Komisija je odlučila provjeriti slučaj španjolskih helikoptera

Četiri helikoptera koje je Španjolska obećala koristiti za nadzor vanjske granice EU u barem 75 posto njihovih operativnih letova, za što je dobila 24,3 milijuna eura od EU, namjenski se koriste samo 25,5 posto vremena, a svi su ostali letovi nenamjenski.

To je samo jedan od detalja iz godišnjeg izvješća Europskog revizorskog suda koji otkrivaju loše nenamjensko trošenje novca iz prošlogodišnjeg proračuna EU. Oko 7 milijardi eura, tj. gotovo 5 posto proračuna nenamjenski je potrošeno.

Revizori svake godine rade ovakvo izvješće, a Komisija je odlučila provjeriti slučaj španjolskih helikoptera.

>> Rusi optužuju: Američki senator vrši besramni pritisak na Hrvate

Komentara 2

KO
kojesta
18:28 07.11.2014.

pa sto ne napisete malo vise toga. popis bi bio poprilican, u stvari cijeli koruptni jug evrope prima novce a ne trosi namjenski. premda i na sjeveru imate ceste i mostove koji vode nikuda. a sto se tice davanja uu ukrajinu za to bi trebalo eu tuziti na sud, jer ukrajina nije u eu pa prema tome nema prava koristiti nas novac za svoje dugove i to je nanamjenski. sve sam kriminal po redu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije