Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorili premijeru

Revizori lani bili popustljivi jer ih nije bilo dovoljno

'23.02.2012., Zagreb - Raspravom o izvjescu Drzane revizije Sabor je nastavio redovitu sjednicu  Photo: Patrik Macek/Pixsell'
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
1/3
29.03.2013.
u 20:00


HSU i Kajtazi nisu izvještaje objavili na vrijeme, ali Reviziji su tvrdili da jesu

Državna revizija lani nije bila potpuno ekipirana, a 2011. se zakon mijenjao pa je bila popustljiva prema strankama, neslužbeni je odgovor iz Ureda za reviziju na prozivanje premijera Zorana Milanovića zašto lani nisu predlagali kazne za stranke koje nisu na vrijeme objavile izvještaje na internetu, kao što to čine ove godine sa SDP-om.

O kašnjenju postoje dokazi

Iz nalaza revizora vidljivo je da su 2012. izvještaje sa zakašnjenjem objavile dvije stranke vladajuće koalicije, HSU i IDS. Zanimljivo je da HSU ni ove godine to nije učinio na vrijeme, no još je zanimljivije da on nije na popisu onih za koje se zbog toga predlaže kazna. Razlog je tome što je u izjavi poslanoj revizorima tvrdio da je izvještaj objavio u zakonskom roku. Prema proceduri, sve stranke i nezavisni zastupnici na posebnom formularu izjavljuju kada su objavili izvještaje, a iz Ureda za reviziju nam je dvaput potvrđeno da su HSU i zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi naveli da su poštovali zakonski rok. Ured, kako kažu, nema mogućnost reagiranja već smatra da bi se time, ako izjave sadrže neistine, trebao baviti DORH.

Da HSU i Kajtazi nisu svoje izvještaje objavili na internetu prije 1. ožujka Večernji list je već pisao a za to postoje i dokazi u obliku screenshotova njihovih stranica napravljenih 2. ožujka.

Problem s internetom

Iz Kajtazijeva ureda rekli su nam da je imao \"problem s ljudima koji mu održavaju internet\", a šef HSU-a Silvano Hrelja tvrdi da je dio izvještaja već ranije bio na internetskoj stranici.

– Kad smo vidjeli da se zbog toga digla cijela frka, sve smo podatke na stranici objedinili – rekao je Hrelja.

HSU je doista ranije objavio izvještaj o donacijama koji je manji dio financijskog izvještaja, ali nije objavio njegov najvažniji dio koji sadrži prihode i rashode stranke.

Za premijerovo \"razotkrivanje\" glavnog revizora Ivana Klešića kao hadezeovca, iz te su nam stranke potvrdili da je zamrznuo članstvo 2010. kada je izabran na tu dužnost. Potpredsjednik stranke Dražen Bošnjaković naglašava da revizor samo radi svoj posao te da po zakonu nije ni mogao drugačije postupiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije