Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Revizija: Jesu li nacionalistički ispadi eksces ili trend u Hrvatskoj?

U novoj Reviziji govori se o odnosu nacionalne većine u Hrvatskoj prema Drugima
29. lipnja 2020. u 21:30 18 komentara 1610 prikaza
Foto: Screenshot

Kako to da u Hrvatskoj, unatoč pandemiji, strahu od njenih ekonomskih posljedica, potresa u Zagrebu, u vrijeme užarenog predizbornog razdoblja, javni prostor u velikom omjeru zauzimaju nacionalistički ispadi nekih od njenih građana?

NEMA PREDAJE Revizija: Druga strana pandemije u Hrvatskoj

Primjer navijačke skupine mladića, koji su svojim transparetnima uputili zastrašujuće poruke pripadnicama i djeci srpske nacionalnosti, na noge je podigla cijelu Hrvatsku. No je li to samo eksces, izuzetak koji se rijetko u Hrvatskoj događa, ili se radi o trendu koji zbog mlake reakcije države postaje u njoj prihvatljiv?

U novoj Reviziji govori se o odnosu nacionalne većine u Hrvatskoj prema Drugima, onima koje bi trebali smatrati bogatstvom u različitosti jednog društva.

Zagreb: Sjednica Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj
Što nas očekuje od 2023.?
Nakon uvođenja eura roba neće puno poskupjeti, ali cijene usluga će biti više
A1 Leadership Talks
DONOSI A1
Oni stoje iza proizvoda i tvrtki zbog kojih naši ljudi ostaju u Hrvatskoj: Poslovi budućnosti već danas su tu, viličaristi postaju menadžeri robotskih flota
 • RobbieSthlm:

  pa neznam al meni se cini u Splitu to nije nikad bio trend ili zadnja moda nego "normalno" ponasanje

 • Ja i Ja:

  Mi smo jedina zemlja u EU koja nema pravu desnu stranku u parlamentu, što sve govori o tome koliko “desničara” ima u HR. Jedino naši “novinari” vide fašizam baš na svakom čošku....

 • Avatar kovačnica
  kovačnica:

  Skretanje pažnje. Kad se je naše političare krivilo za nešto? Ako se nekoga i okrivi, ništa nikom ne bude. I tako, tu smo gdje jesmo. Zaduženi, raseljeni, rasprodani..