Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenađujući rezultati revizije šefa gradskog Kontrolnog ureda

Revizija: Bez Bandićeva znanja zaposlena 563 radnika

milan bandić
Slavko Midžor/Pixsell
12.12.2009.
u 00:10

Gradonačelnik ublažio retoriku i odgodio smjenu predsjednika uprave Holdinga; Bandić se boji da bi iz Holdinga moglo prije izbora izaći još nezgodnih papira

Mirko Herak, šef gradskog Kontrolnog ureda, jučer je gradonačelniku predao rezultate revizije zapošljavanja u Holdingu.

Odgodio konačnu odluku
– Utvrdio sam da je od 20. siječnja, kada je gradonačelnik zabranio sva zapošljavanja u Holdingu bez njegove suglasnosti, do 30. studenoga u Holdingu zaposleno 565 radnika, od čega 53 za stalno, a 512 na određeno vrijeme. U samo dva slučaja zapošljavanja gradonačelnik je Čoviću dao suglasnost – rekao nam je jučer Mirko Herak. Iako su rezultati revizije za Ivu Čovića, predsjednika uprave Holdinga, vrlo loši, gradonačelnik Milan Bandić zasad ga neće smijeniti.

– Dobio sam izvještaj od Heraka i bilo je zapošljavanja mimo moje suglasnosti. Nikakve poteze neću povući dok se o svemu ne očituje uprava Holdinga kojoj ću poslati kompletne nalaze revizije – rekao je gradonačelnik. Da je bilo zapošljavanja mimo Bandićeva znanja, priznao nam je jučer i Ivo Čović.

– Holding je prekompleksan sustav da bi za svako zapošljavanje trebao zatražiti suglasnost. Moram napomenuti da je pri svakom zapošljavanju poštovan zakonski postupak – rekao je Čović koji se ne boji da će biti većih potresa u Holdingu nakon Herakova izvješća. Čini se da su Bandić i Čović sklopili privremeni pakt jer je u srijedu Bandić bio mnogo žešći.

“Vrijeme im je isteklo”
– Čim dobijem rezultate revizije, povući ću poteze. Umjesto da se uhvate u koštac s problemima, oni s novinarima trguju papirima. Vrijeme im je isteklo – rekao je tada Bandić, aludirajući na dramatično izvješće o financijskim odnosima Grada i Holdinga koje je Večernji objavio, a u kojem, među ostalim, piše da je samo ZET-u Grad dužan 762 milijuna kuna. Prema svemu sudeći, primirje će trajati do izbora jer se Bandić boji da bi još papira moglo procuriti iz Holdinga.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
09:33 12.12.2009.

Već duže vrijeme je javna tajna da se svi SDPovi izbori, na bilo kojim razinama financira iz ZG holdinga, tj. iz naših džepova pa tako neće imati puno posla pri nabrajanju sponzora za ove predsjedničke izbore

Avatar zagi zagi
zagi zagi
13:44 12.12.2009.

Ovaj naslov govori samo jedno da banditič nema kontrolu na time što mu se događa u gradu, kada će podnjeti ostavku, ja želim prijevremene izbore

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
19:18 12.12.2009.

Kad MirosIav postane predsjednik, sve će nas preko veze zaposliti u državnoj upravi! Nitko više neće morati ništa raditi, samo ćemo kockati u kladionicama i sjediti na kavama. Moj glas za TUĐMANA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije