Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ressler: 'Terorizam nije napad samo na jednu državu članicu. To je napad na Europu'

Europska unija najavila je nove aktivnosti u borbi protiv terorizma koje uključuju pojačane kontrole na vanjskim granicama, kao i borbu protiv radikalizacije te suzbijanje terorističke propagande na internetu kako bi se onemogućio pristup terorističkom sadržaju.
25. studenoga 2020. u 15:36 2 komentara 254 prikaza
Karlo Ressler
Pogledajte galeriju 1/2

Hrvatski zastupnik Karlo Ressler (HDZ/EPP) sudjelovao je u raspravi na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta oko pripreme za sastanak čelnika država članica Europske unije.

napad u Beču NAPAD U SREDIŠTU BEČA Rat civilizacije i barbarstva: Jasno je da se pojavio novi, mladi naraštaj terorista u srcu Europe

Na sastanku će se raspravljati o trenutnoj situaciji s pandemijom COVID-19, trgovini i vanjskim poslovima. Poseban fokus stavlja se na sigurnosna pitanja, ponajviše oko borbe protiv terorizma i nasilnog ekstremizma koji ugrožava sigurnost europskih građana.

Upravo zato, zastupnik Ressler je u svom govoru pred ostalim zastupnicima istaknuo kako su nedavni teroristički napadi u Beču i diljem Francuske pokazali potrebu za snažnijom borbom protiv terorizma i radikalizacije u Europskoj uniji.

“Ovo nije samo tragedija koja se tiče Austrije ili Francuske, već je napad na cijelu Europu. Samo u 2019. godini zabilježeno je više od sto neuspjelih, onemogućenih ili izvršenih terorističkih napada, uz više od tisuću uhićenih osoba zbog kaznenih djela terorizma”, naglasio je Ressler.

Priority checks Federal police and Deutsche Bahn DEKLARACIJA Otkrivamo nacrt rezolucije Angele Merkel: Ovo je plan EU za borbu protiv radikalnog islamizma

Europska unija najavila je nove aktivnosti u borbi protiv terorizma koje uključuju pojačane kontrole na vanjskim granicama, kao i borbu protiv radikalizacije te suzbijanje terorističke propagande na internetu kako bi se onemogućio pristup terorističkom sadržaju.

Europska komisija najavila je učinkovit instrument za borbu protiv terorističkog sadržaja prema kojem bi internetske tvrtke imale zakonsku obvezu uklanjanja svih ekstremističkih sadržaja u roku od sat vremena nakon što je tvrtka primijeti ili prema prijavi korisnika.

“Brojke o spriječenim terorističkim napadima u 2019. pokazuju važnost borbe protiv terorističkog sadržaja na internetskim platformama. Sloboda zahtijeva sigurnost i zaštitu naših sugrađana - od pandemije, gospodarske krize, ali i od terorizma”, zaključio je Ressler.

Beč ŽRTVA TERORIZMA Insajderski izvještaj iz austrijske prijestolnice: 'Već nam je jasno da Beč više nikad neće biti isti'

Karlo Ressler, kao izvjestitelj Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE) i izvjestitelj EPP-a za europski proračun za 2021. tražio je ove godine kroz pregovore povećanje sredstava za sigurnost hrvatskih i europskih građana, što su zastupnici i podržali.

“Drago što smo uspjeli izboriti široku podršku za više sredstava za sigurnost hrvatskih i europskih građana. Za to ću se nastaviti zalagati i u nastavku pregovora o europskom proračunu za 2021.”, izjavio je tada Ressler.

WhatsApp
STVORILI PANIKU
Bijesni korisnici prelaze na druge servise: WhatsApp odgodio najavljene promjene
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade