Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIGRACIJSKI PRITISCI

Ressler: Španjolska mora biti čvrsta kao i Hrvatska u zaštiti europske granice

Foto: Ured zastupnika Karla Resslera
1/3
19.05.2021.
u 17:31

U tri rasprave o različitim aspektima migracijske politike, istaknuo je da se granične države još uvijek suočavaju s velikim migracijskim pritiskom

Usred trenutne kaotične situacije i masovnih nezakonitih prelazaka u španjolsku enklavu Ceutu na sjeveru Afrike u posljednja tri dana, Europski parlament na plenarnoj sjednici raspravlja o nizu aspekata europske migracijske politike, a hrvatski zastupnik u EU parlamentu Karlo Ressler apelirao je na Vijeće da ne odgađa dogovor o migracijskom paketu.

- Tragično je da danas krijumčari ljudi odlučuju tko može ući u Europu i zatražiti azil. To se mora promijeniti. Treba nam odlučnosti prema onima koji nemilosrdno profitiraju organizirajući prijevoz pretrpanim nesigurnim gumenim čamcima, zbog čega tisuće gube živote u Sredozemlju, kazao je Ressler na plenarnoj sjednici. 

U tri rasprave o različitim aspektima migracijske politike, istaknuo je da se granične države još uvijek suočavaju s velikim migracijskim pritiskom i da se ovakve tragične scene sa Sredozemlja moraju izbjeći.

- Španjolska sada mora biti čvrsta kao što su bile Hrvatska i Grčka u zaštiti europske granice od stihijskih nereguliranih migracija, istaknuo je Ressler. 

 

VIDEO Pogledajte što Hrvati najčešće zaboravljaju u Uberu

 

Komentara 7

Avatar Matteo1200
Matteo1200
20:16 19.05.2021.

Što je to loše rekao, granice se moraju štititi a ne da ih afroazijski paraziti prelaze kako im se digne...hm, prohtije

Avatar Mamlazac
Mamlazac
10:10 20.05.2021.

Vidim, balkancci mrze intelektualce, oni im nesto strano, nedostizno, nepoznato🤩🤩

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
20:01 19.05.2021.

Eto. Nešto je i rek'o.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije