Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI EUROPARLAMENATARAC

Ressler: Schengen će donijeti hrvatskim građanima ravnopravnost koju zaslužuju

Karlo Ressler
07.07.2021.
u 13:59

Zastupnik Ressler podnio je amandman na Izvješće slovenske zastupnice koji naglašava hrvatsku spremnost za ulazak u Schengenski prostor kao najveći prostor slobodnog kretanja na svijetu

Hrvatski zastupnik Karlo Ressler iz redova HDZ-a sudjelovao je u raspravi na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu oko godišnjeg Izvješća o funkcioniranju Schengenskog prostora slovenske zastupnice Tanje Fajon, kao i o uspostavi Fonda za azil, migraciju i integraciju. 

“Migracijska kriza, a onda i pandemija, pokazali su svu ranjivost Schengena. Sloboda kretanja bez unutarnjih granica simbol je europske integracije koji trebaju uživati svi europski građani. S moderniziranom policijom, Hrvatska danas ispunjava svoju dužnost prema europskim građanima štiteći najdužu kopnenu vanjsku granicu. Odgovorno i zakonito, a od nedavno i uz nezavisni nadzor granične kontrole, jedinstveni mehanizam bez presedana u cijeloj Europi”, istaknuo je u svom govoru zastupnik Ressler, navodi se u priopćenju. 

“Komisija nedvosmisleno potvrđuje da je Hrvatska spremna za Schengen, a Parlament šalje snažnu poruku da svi Europljani trebaju uživati iste slobode kretanja. Pristupanje Schengenu donijet će hrvatskim građanima ravnopravnost koju zaslužuju, olakšati razvoj gospodarstva i turizma te osigurati veću sigurnost, a to je u interesu cijele Europe”, zaključio je svog govor o godišnjem Izvješću o stanju Schengena zastupnik Ressler.

Podsjetimo, zastupnik Ressler podnio je amandman na Izvješće slovenske zastupnice koji naglašava hrvatsku spremnost za ulazak u Schengenski prostor kao najveći prostor slobodnog kretanja na svijetu, kojeg je prije plenarnog zasjedanja podržalo stotinjak zastupnika Europskog parlamenta, uključujući hrvatske zastupnike iz redova pučana, socijalista i liberala,  navodi se u priopćenju. 

 

 

 

Komentara 3

DU
Deleted user
14:21 07.07.2021.

g.eurozastupnice ma sto god to znacilo..Hrvati ce u tzv.eu biti ra ..vno ..pra...vni kad na onoj stvari naraste nokat ..a mozda ni tada....mlad a demagog...tesko je to..

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
16:08 07.07.2021.

Koje su to nezavisne kontrole? Tko su ti uhljebi koji sišu državnu cicu da bi zajebavali sav pošten svijet svojim retardiranim kvazi načelima o dobrobiti onih koji preko njiva i šuma putuju Europom bez putnih isprava. Koja mi to uljuđena načela nudimo svijetu ako netko iz Sirije i Pakistana bez putnih isprava želi u Njemačku ili Švedsku, a naši samozvanci to podržavaju. Do kada?

DU
Deleted user
15:06 07.07.2021.

Bit cemo ti koji ce spasavat EU od najezde migranata i nista vise. Jednom tjedno ce pisati u novinama kako ih zlostavljamo i kako nam zbog istog treba uskratiti EU novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije