Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIGRANTSKA KRIZA

Ressler: Ne nasjedajmo na licemjerno iskorištavanje migranata u geopolitičkim igrama

Karlo Ressler
Foto: Karlo Ressler
1/3
04.03.2020.
u 14:42

Ne smijemo popustiti pritiscima niti dopustiti nezakonite ulaske u Europu - smatra hrvatski europarlamentarac

Uoči današnjeg izvanrednog sastanka europskih ministara unutarnjih poslova u Bruxellesu, hrvatski član Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove Karlo Ressler ocijenio je da Europa mora odbaciti pokušaje ucjene, pritiska i iskorištavanje raseljenih osobe u geopolitičkim igrama.

- Grčke vlasti su reagirale odlučno i pravovremeno, spriječivši pokušaje masovnih ilegalnih ulazaka - uglavnom migranata iz Afganistana i Pakistana - na teritorij Europske unije. To je iznimno važno i za Hrvatsku koja je proteklih mjeseci bila izložena velikom migracijskom, ali i političkom pritisku u Europskom parlamentu zbog zaštite hrvatske i europske granice - izjavio je Ressler, navodi se u priopćenju hrvatskog europarlamentarca.   

VIDEO: Migrantska kriza: Tisuće ljudi iz Turske krenulo prema Europi

Zastupnik Ressler je istaknuo i kako ovo nije pitanje samo graničnih država članica nego cijele Europske unije i da će Hrvatska, kao predsjedavajuća država članica, to i danas sigurno istaknuti prilikom sastanka ministara unutarnjih poslova.

- Europa ne može tolerirati pokušaje nezakonitih migracija i mora imati zajednički odgovor na trenutnu situaciju. Zaštita granica prvi je preduvjet bilo koje učinkovite politike migracije i azila. Ne smijemo popustiti pritiscima niti dopustiti nezakonite ulaske u Europu - zaključio je Ressler.

VIDEO: Sukob policije i migranata


 

Komentara 3

JS
Jurica_Spindl
14:59 04.03.2020.

Vecina tih migranata nije iz Sirije nego iz Pakistana, Bangladesa i drugih drzava.

ŠN
šnicl
14:58 04.03.2020.

Dobra odluka o pojacanju granica sa vojskom, treba tome stati na kraj pod svaku cijenu.

Avatar Šipo
Šipo
15:02 04.03.2020.

Nadam se da ce Grcka i Turska izdzati pod pritiskom mase migranata, u suprotnom ce nasa policija i vojska imati pune ruke posla..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije