Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRUMP NADMOĆNO POBIJEDIO

Republikanka Nikki Haley odustaje od kandidature na predsjedničkim izborima u SAD-u

US-NEWS-VT-PRIMARY-CS
Foto: Tracy Glantz
1/3
06.03.2024.
u 12:48

Haley je doživjela veliki poraz na održanom 'superutorku' na kojem su za svog kandidata glasovali građani 15 saveznih američkih država

Republikanska kandidatkinja za predsjednicu SAD-a Nikki Haley službeno je odustala od svoje kandidature, potvrdila je to američka televizija CBS, nakon što su prvi rezultati predizbora pokazali veliku nadmoć njenog stranačkog protukandidata Donalda Trumpa. Izjave za medije dat će u 16 sati po našem vremenu, a objavljeno je gdje bi Haley trebala službeno potvrditi ovaj potez. 

Podsjetimo, Haley je doživjela veliki poraz na tzv. superutorku, na kojem su za svog kandidata glasovali građani 15 saveznih američkih država. Haley je pobijedila tek u jednoj, Vermontu. Trumpov izvrstan nastup na izborima održanima na superutorak, kada se biralo više od trećine republikanskih delegata, podrazumijeva da je gotovo izborio svoju treću uzastopnu predsjedničku nominaciju unatoč tome što se suočava s nizom kaznenih prijava.

Umjesto kandidature, izvori bliski Haley tvrde kako će ona poduprijeti Donalda Trumpa u dobivanju potrebnih glasova delegata kako bi se njegova kandidatura i nastavila. The Wall Street Journal piše i kako se očekuje da će se nastaviti zalagati za konzervativne i domaće politike, a u izjavama bi mogla ponoviti svoj stav oko opasnosti izolacionizma i nedostatka discipline u Washingtonu. 

Kandidatura Haley ukazala je na neke od Trumpovih potencijalnih ranjivosti na predsjedničkim izborima. Ona je dosegla 40 posto u nekim državama, a imala je osobito dobre rezultate kod neovisnih birača te visokoobrazovanih iz predgrađa.

>> GALERIJA Superutorak: Trump skuplja pobjede, priprema teren za revanš s Bidenom

US-NEWS-VT-PRIMARY-CS
1/12

Otprilike jedna trećina glasača u Sjevernoj Karolini izjavila je da Trump ne bi bio podoban obnašati dužnost predsjednika ako bi bio osuđen za kazneno djelo, dok je u Virginiji više od polovice reklo da bi bio podoban za dužnost ako bude osuđen.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 3

IG
IgorY
16:01 06.03.2024.

Da li je netko mislio da će to biti drugačije ? Trump je morao dobiti isto kao što mora dobiti i predsjedničke izbore, ako Amerikanci žele da se nešto promijeni u državi. Izbjeglice, kriminal kojemu sadašnja garnitura ne može statiati na kraj čak dapače sve ga je više. Okretanje sebi i prestanak izigravanja svjetskog policajca, napuštanje globalističke i cancel politike. Status quo ili to. Na Amerikancima je izbor. Uopće mi nije jasno čemu kod nas toliko žuči i pjenjenja oko tih izbora. Kao da mi o tome odlučujemo i da se izbori održavaju zbog nas. Mi smo tu zaista samo i jedino promatrači. Uostalom sbe drugo je mješanje u unutrtašnju politiku SAD-a.

TO
tomozg24
15:53 06.03.2024.

Trump ili Biden? Plenković ili Grbin/Benčić? Pa kaj je to najbolje kaj ima u ponudi? Piiiiiiiih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije