Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA ZA KONGRES

Republikanci trijumfirali, mogli bi osvojiti najviše mjesta nakon Drugog svjetskog rata

Mitch McConnell
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
05.11.2014.
u 07:26

Republikanci će prvi put nakon izbora 2006. godine imati kontrolu nad oba doma

Republikanci su dobili kontrolu nad američkim Senatom nakon međuizbora, a Senat će voditi Mitch McConnell, senator iz Kentuckyja.

Kada nova postava preuzme Kongres u siječnju republikanci će prvi put nakon izbora 2006. godine imati kontrolu nad oba doma, prenosi Reuters.

McConnell će zamijeniti demokrata Harryja Reida, što bi moglo zagorčati život predsjedniku Baracku Obami tijekom preostale dvije godine njegova mandata, no McConnell je spreman na suradnju.

– Neke stvari ne mijenjaju se preko noći. Ne očekujem da će se predsjednik sutra probuditi i gledati na svijet drukčije nego jutros. On zna da neću ni ja. Ali imamo obvezu raditi zajedno na pitanjima oko kojih se možemo složiti – rekao je McConnell tijekom svog pobjedničkog govora u Louisvilleu.

Američki mediji prognoziraju koliko će stranke osvojiti mjesta pa tako Fox News prognozira da će republikanci u zastupničkom domu osvojiti 12 mjesta, čime bi srušili rekord stranke nakon Drugog svjetskog rata od 246 mjesta.

Senatorska kampanja u Sjevernoj Karolini koštala je više od 100 milijuna, što je čini najskupljom utrkom za Senat u povijesti, piše CNN. U toj saveznoj državi pobijedio je izazivač, republikanac Thom Tillis.

>> Čak i demokrati “peru ruke” od nepoželjnog predsjednika Obame

Komentara 13

DU
Deleted user
08:39 05.11.2014.

Kada ljeva opcija radi s.....a.....onda pobjede tradicija, patriotizam i .....tako ce to biti i kod nas.

HR
Hrvatska3014
08:40 05.11.2014.

Ista priča i kod nas. Ja ću kao bivši Bandićev svoj glas dati HDZu. Reče jedan moj Zg frend, a nema ih malo.

DU
Deleted user
08:17 05.11.2014.

Evo, mozda je ovo pocetak vracanja u normalno. Dosta je bilo dzabalebarenja - sada treba pocet delat (kak veli gradonacelnik iz rremetinca).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije