Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U rijeci Usori i teslićkom vodovodu primijećeno crno zlato

Republika Srpska: Pojavile se naftne mrlje u vodi

13.12.2008.
u 23:01

Ekipe Instituta za zaštitu zdravlja RS-a izašle su na teren i uzimaju uzorke uzorke vode iz Kumunulanog poduzeća “Rad” u Tesliću nakon što se u vodi pojavila nafta. Glasnogovornica Instituta Milka Mrđa potvrdila je i da se još uvijek uzimaju uzorci koji će djelomično biti obrađeni u toj ustanovi, a jednim dijelom u nadležnom zavodu u Beogradu.

“Po onome što se odmah moglo vidjeti, po dolasku ekipa na teren, uzeti uzorci vode osjete se na miris nafte i vide se masne mrlje”, rekla je Milka Mrđa te naglasila da će se svi detalji znati nakon laboratorijskih nalaza koji ći biti poznati sredinom sljedećeg tjedna.

Prema neslužbenim podacima, naftne mrlje su primijećene u rijeci Usori i u teslićkom vodovodu, koji je obustavio isporuku vode. Direktor Komunalnog poduzeća “Rad” iz Teslića Zoran Zelembabić potvrdio je da je na području te općine prekinuta opskrba vodom iz gradskog vodovoda nakon pojave manje naftne mrlje u rijeci Usori.

Naftna mrlja primijećena je u petak navečer, nakon čega je javnost obaviještena da voda iz gradskog vodovoda nije za piće sve dok se ne izvrše potrebne analize.

U poduzeću “Rad”, koje je zaduženo za proizvodnju vode, kažu da su preuzeli sve potrebne mjere i da je naftna mrlja na vrijeme otkrivena te nije ušla u sustav vodoopskrbe.

Postoji mogućnost, najavili su, da se krene s distribucijom tehničke vode samo za higijenske potrebe stanovništva.

Iz stožera Civilne zaštite u Tesliću naveli su da će biti organizirana dostava pitke vode kako bi građanima olakšali opskrbu vodom za predstojeće dane.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije