Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEPRIJATELJ DRŽAVE'
Povratak na članak

Reporteri bez granica osuđuju 'ultrakonzervativnu i nacionalističku' kampanju protiv Novosti

RSF navodi da su Novosti tjednik poznat po profesionalnom izvještavanju i da pridonosi medijskom pluralizmu

Komentari 44

SL
slivnevode
11:33 05.04.2017.

Tko su ti "reporteri bez granica"?! Zna se po stavovima što su, tko su i tko ih vjerojatno financira! Udrugu "U ime obitelji" nazvati ultrakonzervativnom i nacionalističkom, mogu samo takvi isprani,plaćenički mozgovi! Ali neće uspjeti! Istina je voda duboka a a pravda spora ali dostižna!

VL
Avatar fuzzy
fuzzy
11:32 05.04.2017.

Skrnavljenje i ismijavanje državne himne, pljuvanje po većinskom narodu i difamiranje države kojoj neprestano piju krv je pluralizam...? Ako je tako onda nam ne treba. 'Novosti' su velikosrpski i antihrvatski propagandni alat za nastavak agresije na sve kojima ova zemljaja i narod nešto znače. Budući da je tomu tako - a i uzevši u obzir da se te nazovinovine ponajmanje bave manjinskom problematikom a više dnevnom (protuhrvatskom) politikom - neka se izvole financirati vlastitim prihodima a ne živjeti na grbači hrvatskog naroda i države. Dakako, s obzirom na jezik mržnje koji šire, te evidentnu protudržavnu i protunarodnu aktivnost, najbolje ruješenje bi bilo zabraniti dotični list.

VL
MA
MarkoKosmicki
11:36 05.04.2017.

ovi reporteri bez granica stvarno nemaju granice u svojoj drskosti prema svemu sto mirise na hrvatsku,ali ipak neka se sjete mi smo pobjedili narod je pobjedo istina je pobjedila,a oni su gubitnici koji nemaju mira. i neka ga nemaju

VL
DU
Deleted user
11:41 05.04.2017.

Soroščad opanjkava Hrvatsku i dalje....kao trebali bi državu urediti po mjeri "reportera bez granice" i razno raznih lijevo liberalnih portala i udruženja...e pa ne može.

VL
VE
verica2
11:54 05.04.2017.

Problem ovdje nije sloboda medija, već činjenica da se proračunska sredstva namijenjena "ostvarivanju kulturne autonomije nacionalnih manjina, što uključuje promicanje jezika, običaja i kulture manjinskih naroda" ne troše namjenski. Dežuloviću, Ivančiću i društvu nitko ne brani da nađu financijera za za novine u kojima će na sve moguće načine napadati Hrvatsku do zakonom dopuštene granice.

VL
B2
bokida 2
12:15 05.04.2017.

Reporteri bez granica lijepo u širokom luku zaobiđite Hrvatsku i ne vrijeđajte narod . Izvještaji su vam jako prozirni.

VL
BR
brojevi
12:10 05.04.2017.

Koja hrpa sramnih epiteta na račun udruge 'U ime obitelji' a radi se o skupini građana koja njeguje tradicionalne hrvatske vrijednosti kojima možemo zahvaliti opstanak Hrvatskog naroda kao i sve elemente njene državnosti baštinjene kroz čitavu povijest. Novosti su u službi rastučih pritisaka na RH od strane povampirenih petokolonaša koji na račun poreznih obveznika šire međunacionalnu netrpeljivost uz svesrdnu pomoć Pauline Ades.

VL
DU
Deleted user
12:41 05.04.2017.

Sloboda medija? Medij nije slobodan cim se opredijeli za jednu stranu vec je ovisan o toj strani. Za SN je poseban slucaj, ovisan je hrvatskoj kuni protiv koje pise po naredbi znamo koga. E bas se tu radi o krsenju slobode medija iza kulisa. To je obicna propaganda ljudi koji izjedaju drustvo iz nutra pisuci protiv njega. Nitko ne brani da se SN tiskaju....Mozete pisati sto hocete al si i to financirajte iz vlastitih djepova

VL
AN
Anamarija10
13:46 05.04.2017.

Treba apsolutno zabraniti te četničke novosti i ukinuti im svaku lipu

VL
Avatar fijolica
fijolica
11:50 05.04.2017.

A što se ti stranci koji nemaju pojma opet petljaju! Tko ih što pita! Bi li nazivali "slobodom govora i izražavanja" da netko o njihovim državama i nacionalnim himnama, u njihovim državama, financirajući se njihovim novcem, učini isto? Nisam baš sigurna. Osim ako nemaju više apsolutno nikakvog osjećaja prema - osjećajima drugih ljudi. A onda prvo neka ispitaju svoju tzv. "toleranciju". Što oni zapravo toleriraju?

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
13:02 05.04.2017.

Pazi ti.. Znamo da im Plenković neće zatvoriti špinu, ali nadam se da jednom netko hoće!

VL
Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
13:15 05.04.2017.

poput mađara treba otjerati soroševe udruge iz hrvatske

VL
Avatar fijolica
fijolica
13:12 05.04.2017.

Posjetila sam malo njihove stranice. Osim izvjesnog Zlatka Dizdarevića, bosanskog novinara koji je neko vrijeme bio ambasador Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj (to već puno govori!) i koji sad piše za Autograf, nema niti jednog novinara, recimo, iz Hrvatske. Išla sam malo i čitati što taj Zlatko piše - naravno, ne bi me začudilo da i on počne pisati i za Pupovčeve Novosti! U tom je rangu. Eh, sad da nam Društvo novinara nije takvo kakvo jest - oni bi se oglasili. Ali je i njihovo članstvo na tragu ove stranjske organizacije koja je definitivno lijevo orijentirana i koja tolerira sve i svašta i misli da se smije sve i svašta vrijeđati i ismijavati uime onoga što samo oni smatraju "slobodom govora", bez ikakvog osjećaja prema bilo kome ili bilo čemu - posebno ne prema osjećajima naroda. Takvi se doista ponašaju kao nekakvi bezosjećajni izvanzemaljci - zbog njih ću još i povjerovati Ickeovoj teoriji o ljudima-gušterima!

VL
SL
slivnevode
16:19 05.04.2017.

E da nam je Hasanbegović ministar kulture! Taman je počeo uvoditi red, zavrtati špinu svima kojima je to trebalo, parazitima koji sisaju proračun i pljuju u tanjur iz kojeg jedu! Svi ti strani plaćenici imaju obraza doći i dijeliti namama lekcije, a ne znaju koliko smo kažnjeni već samim tim što kao žrtve moramo susretati dojučerašnje agresore i trpjeti kako nam se izruguju sa našim nacionalnim svetinjama! Pa do kada?!

VL
DU
Deleted user
11:50 05.04.2017.

Ni na kraj pameti mi nije da iza reportera bez granica stoji četnički pokret .Još jednom hvala VL što Hrvatima otvara oči .

VL
PO
portugisac
15:02 05.04.2017.

Sve što Reporteri bez granica navode nije objektivno. Sve što je protiv Hrvatske to je njima pozitivno. Nemam ništa protiv tih Novosti ako če objektivno izvještavati o srpskoj manjini u Hrvatskoj. Oni se bave širenjem mržnje i pisanjem nekih biltena gdje se nalazi pola Hrvatske kao mrzioci srba. Mislim da bi sve Hrvatske udruge pogotovo braniteljske morale oštrije reagirati na ovo miješanje nekih š arlatana iz vana u Hrvatska pitanja. To nam je Plenković priskrbio. Umjesto Hasanbegovića doveo lijevičarku Obuljen široke ruke.

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
14:49 05.04.2017.

Hrvatska hitno treba "populisticku" vlast tj vlast koja ce raditi u interesu naroda a sve nevladine institucije koje se financiraju iz stranih izvora jednostavno zabraniti.

VL
DU
Deleted user
21:21 05.04.2017.

Propaganda je savrsena u reziji cejena, na njihovu zalost istina ce na vidjelo.

VL
PI
pinkec
18:46 05.04.2017.

Ove pljuvače i mrzitelje države Hrvatske, tzv. "novinare" Novosti, ne samo im uskratiti novac iz prorčcuna, nego i krivično goniti zbog širenja mržnje i netrpeljivosti u Hrvatskoj!

VL
IP
info_punkt
11:28 05.04.2017.

ovu Markićku bi trebalo stavit na etikete za marmeladu. Da djeca ne diraju...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.