Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIŽENJEM DO POSLA Stolari, ličioci, keramičari nude popust

Renoviranje u siječnju i do 40 posto jeftinije

09.01.2009.
u 17:16

Iako je siječanj, nakon božićnih i novogodišnjih blagdana, za većinu financijski najteži mjesec, sve se više Brođana upravo u to vrijeme odlučuje renovirati ili urediti unutrašnjost svojih stanova i kuća.

Najpovoljniji trenutak
U siječnju, naime, zbog manjega obima posla brojni obrtnici nude velike popuste, pa je moguće kuhinju ili kupatilo renovirati i do 40 posto jeftinije nego tijekom ostalog dijela godine.

– U sljedećih desetak dana postavit ćemo nove pločice u kuhinji, ugraditi nove elemente, pa čak nabaviti i nove uređaje poput ugradbene pećnice i hladnjaka, a sve to za trećinu jeftinije nego što smo planirali – kaže Brođanka Kristina Mazarekić.

Stolar i keramičar, dodaje, ponudili su njenoj obitelji izvođenje radova po cijeni i do 40 posto nižoj od uobičajene, dok su materijal u trgovini nabavili uz sezonske popuste od 30-ak posto. Obnova kuhinje zajedno s kupovinom nove perilice za posuđe, pećnice i hladnjaka, umjesto planiranih 15-ak, stajat će ih nešto manje od 11 tisuća kuna.

Novac su uštedjeli još sredinom prošle godine, ali umjesto da kuhinju obnavljaju u ljeto ili jesen, sačekali su najpovoljniji trenutak.

– Sada je mrtva sezona, posla nema, i više mi se isplati smanjiti cijenu rada i uposliti kapacitete u radionici nego sjediti kod kuće. Ne uzimam si previše posla, radim ležerno i bez žurbe, ali ipak ne sjedim besposleno – kaže brodski stolar Zoran Kovačević, koji je svoju radionicu specijalizirao za izradu suvremenih kuhinjskih elemenata.

Pokriva troškove
Naplaćenom cijenom, dodaje, pokriva troškove rada i ostvaruje nešto manju dobit nego inače, ali ne prekida proizvodnju već kontinuirano radi tijekom cijele godine.

Slično razmišljaju i ostali majstori te građevinari koji se bave interijerom, pa svoje usluge, kako bi došli do posla tijekom zime, kada je u građevini zatišje, nude po nižim cijenama nego inače.



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije