Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Remont 149 tenkova

Remont tenkova za Kuvajt radit će tvrtke iz Srbije, RH i Slovenije

tenk
Arhivska fotografija
03.04.2011.
u 21:46

Vrijednost 149 kuvajtskih tenkova procjenjuje se na 400 milijuna dolara.

BEOGRAD - Sporazum o suradnji Srbije i Kuvajta na području obrane, čije je zaključivanje najavljeno za ovaj tjedan za posjeta srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Kuvajtu, omogućit će remont i modernizaciju 149 kuvajtskih tenkova M84 proizvedenih u bivšoj Jugoslaviji i na ovom poslu, čija se vrijednost procenjuje i do 400  milijuna dolara, radile bi srbijanske tvornice obrambene industrije, ali i tvrtke iz Hrvatske i Slovenije, pišu današnje Večernje novosti i dodaju kako bi "modernizacija  kuvajtskih tenkova mogla bi biti među prvim rezultatima dogovora o zajedničkom nastupu Srbije, Hrvatske i Slovenije na svjetskim tržištima, o čemu se razgovaralo na prošlotjednom  sastanku Borisa Tadića, Jadranke Kosor i Boruta Pahora u Smederevu".

Naime, među temama ovog skupa, podsjeća beogradski dnevnik, bila je i suradnja triju država i zajednički nastupi u području vojne industrije. Ukoliko posao s Kuvajtom bude zaključen, doznaju Novosti, glavne uloge u modernizaciji tenka M84 bit će povjerene Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, ali i tvornicama koje su radile na njegovoj izradi - Prvoj petoletki iz Trstenika (hidraulika), 21. maju iz Rakovice (kupola), 14. oktobru iz Kruševca, Zastavi iz Kragujevca (teška strojnica), a tenk je kompletiran u tvornici Đuro Đaković u Slavonskom Brodu.

U proizvodnji sklopova, agregata i naoružanja ovog tenka neposredno je radilo 240 tvornica, a u njega su bili ugrađeni dijelovi koje je izrađivalo ukupno tisuću poduzeća iz svih dijelova bivše zajedničke države.

 

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
03:17 04.04.2011.

Samo nacionalistima nije jasno da smo sami za sebe...NITKO I NISTA. Samo onima koji su nas pokrali i koji su nas imali namjeru pokrasti je pasalo razbijanje drzave koja NIKOME nije bila maceha. Necije ideje velike Srbije i nakon toga banovine Hrvatske...tisuce ljudi su zavile u crno i stvorile mrznju medju ljudima koji nisu predodredjeni da se mrze, vec da zive, rade i potpomazu jedni druge.

TR
TrstJeNas
05:50 04.04.2011.

Nema komentara zato sto istina boli. Samo polako, dolazi iz guze u glavu - samo sada je kasno - pojeo nas zapad kao sto mi jedemo cevape.

TH
thekurcula
22:37 03.04.2011.

Ovo nije nikome interesantnon za komentarisanje? Ovo što ovde piše nema nikakve veze sa komunistima, niti sa jugonostalgijom, nego isključivo sa realnom ekonomijom i ona kaže da smo svi pojedinačno nikakvi i da još eventualno imamo nekakve šanse ako zajednički nastupimo. E sad, ako to nekome miriše na zaključak da je sve bilo ulazud, i da je sva silna energija, i na desetine ili stotine hiljada ljudskih života palih u ratovima, uzalud položena žrtva i da čemo morati ponovo da se integrišemo ako hoćemo da preživimo, onda ja ne navijam za neku retro ideju nego sam samo realan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije