Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bespravni graditelji s Vira prijavili "kolegu" u šumi

Remete: Rušiti ili legalizirati? U zelenoj zoni niknula višekatnica

'gradska...zagreb...21.01.2010. ...kuca koja ce se uskoro rusiti caplinec 49, remete... Photo: Matija Habljak/PIXSELL'
'Matija Habljak/PIXSELL'
24.01.2010.
u 20:00

U parku prirode u Remetama koji pripada općini Maksimir i GUP-om je određen kao zelena zona niknula je bespravna višekatnica i izazvala revolt građana, ali i reakciju građevinske inspekcije Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Inspekcija je, naime, izašla na teren prema anonimnoj prijavi građana koji su se zgrozili nad betonskim zdanjem usred šume i vlasniku I. Š. 13. siječnja izdano je rješenje da objekt uskladi sa Zakonom o prostornom uređenju i gradnji. To znači da I. Š. objekt mora ili legalizirati ili ukloniti, a vlasnik će, iako ne želi davati izjave, zasigurno nastojati učiniti ovo prvo.

Kuća je sagrađena na čestici čija je ukupna površina u katastru gotovo pet tisuća četvornih metara, od kojih su 133 četvorna metra upisana kao kuća, a ostalo se vodi kao dvorište (3146 četvornih metara) i šuma. Očigledno je sagrađena bitno veća površina nego što stoji u katastarskom izvatku.

Sljedeći je na potezu vlasnik i investitor, Zagrepčanin I. Š. koji cijelu stvar ne želi komentirati, a kako neslužbeno doznajemo, anonimna prijava stigla je od građana koji su se šokirali višekatnicom usred šume, tim više što su sami osjetili zakon na svojim leđima zbog ilegalne gradnje vikendica na Viru. (irl/vlm)

Izgrađena kuća daleko premašuje dozvolom predviđeni broj kvadrata

Ključne riječi

Komentara 47

UK
Ugo Kajvez
09:36 25.01.2010.

Ma ko j..be gup i prostorno uređenje, to je ovako i onako samo za naivne i glupe građane, treba još samo prokrčiti onu šikaru iza kuće radi boljeg pogleda .......

TU
Tupislav
00:40 25.01.2010.

Dobra ideja, meni je potreban krov nad glavom - nek je dadu meni !

OB
-obrisani-
09:06 25.01.2010.

.Afera golf: Iako je građevinska inspekcija prije dvije godine zatvorila gradilište uz terene za golf, nije srušila 5000 ilegalno sagrađenih kvadrata.. ..AJMO RUSITI...???..kad smo vec kod rusenja...!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije