Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Rektor je nebitan, a ovakvo Sveučilište bi iz državnog proračuna trebalo dobiti nulu

Kod nas 'ulagati' u visoko školstvo najčešće znači tražiti novac poreznih obveznika za bezvrijedne projekte od kojih koristi imaju samo oni koji ih provode

Komentari 17

TR
TrvtkoKomadina01
14:47 25.02.2018.

Fakulteti bi trebali doživjeti korjenite promjene, a prvenstveno organizirati privatno visoko školstvo. Nema smisla i zločin je da narod plaća toliko studenata koji nikada ne završe ili da nakon studija odlaze u inozemstvo. Samo čist račun obećaje korjenite promjene i napredak visokog školstva.

VL
FN
Fr@njo
15:55 25.02.2018.

Gledajuci prije izbora rektora na HRT-Otvoreno grupu sa jedne i druge stane stola, prorektore , dekane , i jednog koji nije imao elemeterne kulture ponasanja , vrteci se na stolici u studiju u toku cijele emisije, onda , je stvarno nebitno tko ce biti rektor. Debata , pro i kontra u studiju, vrhunskih profesora sa zagrebackog sveucilista, ama bas po svemu slicila je na godisnju skupstinu krkanskog nogometnog kluba koji je na rubu ispadanja u ligu koja ne postoji.

VL
BA
bakulušić
15:12 25.02.2018.

Sad, kad nisu uspjeli srušiti Borasa, žele srušiti Sveućilište. Obzirom na odnos političkih snaga u Hrvatskoj, za očekivati je da nam u zamjenu za Sveučilište ponude revitalizaciju Partujske škole Josip Broz Tito u Kumrovcu. Filozofski fakultet i Fakultet političkih nauka mogu nastaviti djelovati kao filijale.

VL
JO
Jole2Jole
18:26 25.02.2018.

Dobro napisano! Sama pomisao na promjene ne dozvoljava da misao pisca dopre do mozga citalaca. Ne ubijajte glasnika! Samo naprijed Edo, kao i obicno pogodis sustinu ali ne i publiku :)

VL
IS
istinaizlike
18:08 25.02.2018.

Kakve koristi imamo od HAZU-a? To je postao starački dom. Evo aktualnih projekata: AKADEMICI U HRVATSKOM LIJEČNIČKOM ZBORU; "POUKE HAŠKOGA TRIBUNALA: ŠTO SE HTJELO, A ŠTO SE POSTIGLO; NOVE NETERMIČKE METODE OBRADE HRANE; Kada i odakle su došli Hrvati, Novaa europska povijesna paradigma; Predstavljanje Crtačkog dnevnika Ane Feiner-Žalac

VL
DA
damascus
17:56 25.02.2018.

Gotovo i nisam pročitao tekst, pročitao sam neke druge tekstove autora, osobe koja u svome mladenačkome neiskustvu pljuje po mnogim vrijednostima na kojima inzistira onaj dio populacije koja je najaktivnije stvarao RH. Radi se o prikrivenom apologetu lijeve, s naznakamama i terorlijeve opcije a koju predstavlja stranka i stranke koje se protive suverenističkoj politici i određenju RH. Pa se diskretno piše o idealima koji su razbili baš oni koji su stvarali državu. Oni drugi su svakako bolji. aA sad ti ovoga mladca uzmi za zrelo i pošteno promišljanje. Evo, zbog takvih "autora" ne kupujem dnevni tisak već dvadeset godina. I ne fali mi, a opet sam još bolje informiran. Naravnio i nitko mi se ispire mozak, pogotove ne nedoučeni "novinari.

VL
DU
Deleted user
15:35 25.02.2018.

A da izaberemo Eduarda Petranovića? On je takav znalac, odmah bi postali prvi na svijetu.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
14:09 25.02.2018.

Prije neki dan podržavatelji lika i djela Damira Borasa su ostavili 400 komentara. Mahom van teme i isključivo politički obojeni. Dok god pod krinkom "emeritus" možeš biti na sveučilštu sve do Mirogoja, nema nam napretka. Boras danas ima 67 godina a kad mu završi mandat imat će 71 godinu. Nitko pametan, u današnje vrijeme, ne može si objasniti to stanje, da umirovljenici kroje budućnost mladim generacijama, koje bi trebale izvući zemlju iz svekojakog gliba.

VL
ML
mladaklada
14:29 25.02.2018.

Rektor je ipak bitan, jer rektor Boras i svjetonazorska ideologija koja ga je ustoličila, potpomognuta poltronskom politikom na tragu povijesnog revizionizma , izravno su odgovorni za srozavanje ugleda ZG Sveučilišta koje nije više ni među prvih 500 u svijetu. A autokratskom arogancijom kojom nastupa može stati uz bok mnogim političkim diktatorima, kako novijeg, tako i starijeg doba.

VL
OO
onako_ovlaš
14:27 25.02.2018.

čudno je da konzervativci šute,odnosno medijski ne razvlače borasa kao starokatolika i šefa sinodalnog vijeća starokatoličke crkve koju je pak stepinac nedvosmisleno označio kao trulež na tijelu hrvatskoga naaroda

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.