Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija

Rekordni odaziv novljanskih darivatelja - dali 59 doza krvi

krv (1)
Foto: Anton Ficko/HaloPix/PIXSELL
1/3
22.09.2012.
u 15:20

U akciji darivanja prvi je puta sudjelovala i Nataša Tomić, koja je tako postala novom članicom najbrojnije novljanske humane obitelji darivatelja krvi.

Darivatelji krvi iz Novog Vinodolskog uspješno su položili još jedan test humanosti. Na akciju darivanja što su je po treći put ove godine organizirali tamošnje gradsko društvo Crvenog križa i Zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka odazvao se 71 darivatelj, što je rekordan broj u odnosu na planiranih 45 darivatelja. Na kraju je krv uzeta od 59 darivatelja, jer se za njih 12 utvrdilo kako se to ne može učiniti iz zdravstvenih razloga.

U akciji darivanja prvi je puta sudjelovala i Nataša Tomić, koja je tako postala novom članicom najbrojnije novljanske humane obitelji darivatelja krvi.
Iskazali su se i jubilarni darivatelji, Miljenko Čargonja 122. put, Nasko Mađovski 111. put, Damir Zoričić 99. put, Milan Dundović 97. put, Nikola Obradović 95. put, Miko Svetić 92. put, Dubravko Stošić 87. put, Zdenko Milat i Ivan Lončarić 81. put, Vencel Deranja 65. put, Ivan Mataija i Kristijan Car 62. put, Gordan Šamanić i Raul Paučić 58. put, Željko Komadina 53. put, Igor Pavelić i Zoran Tikveša 51. put, te Ljubomir Budić 50. put. Sljedeća akcija darivanja krvi u Novom Vinodolskom održat će se polovicom prosinca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije