Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što učiniti?

Rekordni jackpot – U SAD-u glavni zgoditak vrtoglavih 580 mil. dolara

Ivica Kostelić
Foto: Zoran Grizelj
1/2
29.11.2012.
u 08:17

Amerikanci su samo na dan izvlačenja potrošili 15,6 milijuna dolara po satu kako bi povećali svoju mogućnost da postanu milijunaši

Rekordni jackpot u iznosu od 579,9 milijuna dolara u igri Powerball izvučen je u SAD-u. Brojevi 5, 16, 22, 23, 29 i dodatni broj 6 (Powerball) donijeli su stotine milijuna američkih dolara zasad nepoznatim dobitnicima tamošnje lutrije Powerball. Dobitne srećke kupljene su Arizoni i Missouriju, a dvoje sretnika dobit će 379,8 milijuna dolara, iznos koji se dobije nakon što se odbije porez i isplate ostali manji dobitnici, piše FoxNews

Završno izvlačenje održano je u srijedu, a kako se nikako nije dolazilo do pobjednika, svakim novim krugom izvlačenja glavni zgoditak vrtoglavo je rastao. 

Organizatori su se pohvalili da se u satima prije izvlačenja prodavalo 130 tisuća srećki u minuti, odnosno 7,8 milijuna srećki po satu. Tako su Amerikanci samo na dan izvlačenja potrošili 15,6 milijuna dolara po satu kako bi povećali svoju mogućnost da postanu milijunaši. 

Sretni dobitnici morat će dobro pripaziti kako barataju novcem. Amerikanci poznaju niz primjera kada se dobitak pretvorio u gubitak zbog mahnitog trošenja i nesnalaženja sa "zelembaćima". 

>>Norveška obitelj u šest godina tri puta osvojila jackpot na lutriji

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije