Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIZIOTERAPIJA NAJPOPULARNIJA

Rekordne upisne brojke vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička

Veleučilište Lavoslav Ružička
Foto: Veleučilište Lavoslav Ružička
1/4
02.10.2019.
u 15:22

- Na putu smo da Vukovar ubrzo postane pravi mali studentski grad - kaže dekan Sudarić

S početkom nove akademske godine vukovarsko Veleučilište Lavoslav Ružička bilježi rekordne rezultate upisa na svoje studijske programe. Prema riječima dekana Veleučilišta Željka Sudarića broj upisanih u ovoj akademskoj godini preći će brojku od 300 studenata upisanih u neka od tri preddiplomska studija kao i na Specijalistički studij preventivna fizioterapija.

- Za sada imamo upisano 275 studenata u tri preddiplomska studija s tim što u toj brojci nisu uvršteni studenti koji upisuju prvu godinu našeg specijalističkog studija fizioterapije. S studentima koji će upisati specijalistički studij broj upisanih na Veleučilište u ovoj akademskoj godini sigurno će preći brojku od 300 studenata što je rekordna brojka za Veleučilište Lavoslav ružička, rekao je Sudarić.

Kada je riječ o preddiplomskim studijima i ove godine najveći interes je vladao za studij fizioterapije gdje je upisano 60 redovitih i 50 izvanrednih studenata. Na studij trgovine upisano je 70 studenata što je povećanje od 100 posto u odnosu na prošlu godinu. Značajno povećanje broja upisanih studenata bilježi se i na Upravnom studiju gdje se ove godine upisalo 57 brucoša što je 73 posto više u odnosu na prošlu akademsku godinu. Trenutno na vukovarskom Veleučilištu studira oko 1.000 studenata.

- U planu nam je u budućnosti pokretanje i novih studija tako da će broj upisanih studenata sigurno rasti. Prošle godine u rad je pušten Studentski dom Leopold koji je popunjen, a uskoro bi trebala početi i obnova zgrade Radničkog doma u gradskoj četvrti Borovo naselje gdje će biti preseljeno Veleučilište. Na putu smo da Vukovar ubrzo postane pravi mali studentski grad, istaknuo je Sudarić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije