Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Rekorder na biciklu: Znam da sam pijan, zato sam i uzeo bicikl

09.11.2008.
u 17:27

– Znam da sam pijan, zato sam i uzeo bicikl, a ne auto, molim vas poštedite me puhanja – jadao se policiji biciklist Mario Vedriš (33), koji je u akciji nadzora alkoholiziranih vozača u Koprivničko-križevačkoj županiji oborio rekord sa 2,39 promila alkohola u krvi. Dva je puta pao s bicikla kada je u počeo voziti, a vozio je cestom vrludajući s jedne na drugu stranu.

Prometna policija zaustavila ga je oko ponoći u Novigradu Podravskom, a sve do jedan sat iza ponoći trajala je obrada. Mario, koji je na biciklu imao dječju sjedalicu, molio je policiju da mu zbog djece i žene oproste pijanstvo, jer mu je to već drugi put. ovo mu je, kako kaže, već drugi put. Nakon strpljiva objašnjavanja policijskih službenika da je i vozeći bicikl, a ne auto, također sudionik u prometu i da svojom vožnjom ugrožava sebe i druge, Mario nije želio puhati.

- Molim vas pričekajte da malo razmislim. V, vi ćete mi sigurno uzeti vozačku dozvolu! S, sve je to B kategorija, a ja namjerno nisam išao autom – Mario je bio uporan uporno ponavljao odbijajući alkotest i pitao se što će biti ako se pokaže 3,0. Nakon polusatane rasprave, kad su mu zaprijetili odlaskom u policijsku postaju, konačno je pristao na alkotest, koji ipak nije pokazao 3,0, ali brojke s 2,39 pokazale su da je popio je najviše od svih sudionika u prometu. Čim su se na alkotestu pokazale brojke, Mario je krenuo kući, napominjući da je sramota ako ga vozi policija. No nakon što su napravili zapisnik, pijanog su Marija odveli kući na triježnjenje.

Zbog pijanstva za volanom vožnje pod utjecajem alkohola u subotu je iz prometa isključeno 20 vozača. (kj)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije