Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rast od 38 posto

Rekordan broj prijevara: Na vozačkim ispitima u Njemačkoj varalo se više nego ikad

The city of Munich introduces strict emission controls for diesel cars
Foto: Lukas Barth/REUTERS
1/3
16.10.2023.
u 13:44

Kandidatima uhvaćenima u prijevari može se zabraniti polaganje ispita na devet mjeseci, no Udruga za tehnički nadzor (TÜV) navodi kako se zabrana zapravo rijetko nameće

U Njemačkoj je zabilježen rekordan broj prijevara prilikom polaganja vozačkog ispita. Početkom prošle godine pooštrene su kazne za pokušaj varanja, no u prvih devet mjeseci 2023. prilikom varanja uhvaćeno je 2700 kandidata. Udruga za tehnički nadzor (TÜV) istaknula je kako to 38 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. TÜV, također, navodi kako je brojka zapravo mnogo veća.

U trećini slučajeva, kandidati su platili nekome da pristupi teoretskom ispitu umjesto njih. Nešto manje kandidata uhvaćeno je u pokušaju da na ispit doneseke zabranjeni uređaj poput mobitela. Bilo je i slučajeva da su ispitivači suočeni s prijetnjama pa čak i fizičkim napadima, navodi Fenix magazin

VEZANI ČLANCI:

Kandidatima uhvaćenima u prijevari može se zabraniti polaganje ispita na devet mjeseci, no TÜV navodi kako se zabrana zapravo rijetko nameće. 

Od početka siječnja do kraja rujna, vozački ispit polagalo je 1,52 milijuna ljudi, odnosno devet posto više nego godinu ranije. Prolaznost na teoretskom ispitu bila je 52 posto. U promatranom razdoblju, vozački ispit neke kategorije položilo je 1,32 milijuna kandidata, približno jednako kao i prethodne godine.

VIDEO Novi opasni bezobrazluk vozača u Zagrebu: "Za ovo se oduzima vozačka"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije