Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najgori u povijesti

Rekordan broj poginulih u kalifornijskom požaru: Život izgubile 42 osobe

požar u Kaliforniji
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
13.11.2018.
u 06:56

Jak vjetar sa sjeveroistoka nastavio je puhati u tom dijelu zemlje, gdje je na terenu više od 4.500 vatrogasaca, uz maksimalnu dnevnu temperaturu od gotovo 20 Celzijevih stupnjeva i nastavak suše do kraja mjeseca

Šumski požar koji hara na sjeveru Kalifornije odnio je 42 života i tako postao najgori u povijesti te američke savezne države, rekao je u ponedjeljak šerif okruga Buttea, Kory Honea.

"Dosad su pronađeni ostatci još 13 osoba, pa se broj mrtvih penje na 42. Ako dobro razumijem, riječ je o najgorem požaru u povijesti Kalifornije", rekao je šerif Honea na tiskovnoj konferenciji.

Tako je izmijenio svoju raniju izjavu po kojoj je to najgori požar u povijesti Sjedinjenih Država.

U prethodnom izvješću o požaru nazvanom Camp Fire navodio se podatak o 29 mrtvih, koliko ih je bilo u šumskom požaru što je tu državu poharao 1933., najvećem do ovog.

požar u Kaliforniji
1/14

Tisuće vatrogasaca nastavile su u ponedjeljak borbu s vatrenom stihijom. Požar neće tako skoro biti pod kontrolom, ali je njegova površina smanjena za 4.500 ha, dok vatrogasci nastoje zaštititi zgrade kojima prijeti vatra.

Vlasti nemaju informacija o više od 200 ljudi.

Jak vjetar sa sjeveroistoka nastavio je puhati u tom dijelu zemlje, gdje je na terenu više od 4.500 vatrogasaca, uz maksimalnu dnevnu temperaturu od gotovo 20 Celzijevih stupnjeva i nastavak suše do kraja mjeseca, najavljuju prognostičari.

Grad Paradise je doslovno izbrisan sa zemljopisne karte, a na njegovu mjestu se mogu vidjeti sablasni prizori.

>> Pogledajte kako se žena autom probija kroz požar

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
08:33 13.11.2018.

'temperaturu od gotovo 20 stupnjeva'... kakva je razlika između temperature od npr. 18,9 °C ili 19,6°C?

MI
midea
10:51 13.11.2018.

istražite malo na neovisnim medijma, stvarno neka pametna vatra i pametni vjetar...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije