Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrinjski rebalans

Rekord – sjednica Gradskog vijeća trajala je punih 15 sati

Oporba je tražila da se prepolovi plaća gradonačelnika
Antun Petračić/VLM
19.10.2012.
u 14:17

Prihvaćen je prijedlog gradonačelnika Nenadića za rezanje proračuna sa 87,4 na 71,4 milijuna

Punih 15 sati trajala je prekjučerašnja sjednica petrinjskog Gradskog vijeća. Sjednica je započeta u devet ujutro, a okončana u gluho doba noći, pet minuta iza ponoći u četvrtak. Između vladajuće koalicije HDZ, HSP i HSS „Svi smo mi Petrinja“ i oporbenih vijećnika najdulje se razglabalo o gradskoj blagajni i uštedama u njoj. Prvim izmjenama proračuna blagajna je stanjena s 87,387.750 kuna na 71,401.485 kuna.

Godinu dana manja plaća

– Zbog Vladine zabrane prodaje zemljišta nije uprihodovano šest milijuna kuna i od neprodanih kuća još pet milijuna. Proračun je i dalje socijalno osjetljiv, ponavljao je gradonačelnik Željko Nenadić koji se držao svog prijedloga o smanjenju plaća i naknada. Od 1. studenog za deset posto umanjuju se vijećnicima i članovima radnih tijela Gradskog vijeća, gradonačelniku i dvojici njegovih zamjenika, članovima nadzornih odbora i upravnih vijeća u gradskim ustanovama i tvrtkama, kao i službenicima i namještenicima s VŠS i VSS. Pet posto manju plaću dobivat se zaposleni sa SSS, a ostalima se ne mijenja. Svima ova mjera traje privremeno, do godinu dana.
Za čelnike grada oporba je tražila još žešću štednju, čak 50 posto smanjenje gradonačelniku i zamjenicima.

Bogac nosi gaće na štapu

Užarene rasprave prekidane su sedam puta, sve stanke tražio je oporbeni klub HNS-HSU, a da su plaćeni po učinku izlaženja za govornicu lijepu svotu zaradili bi predsjednik toga kluba Darinko Dumbović i nezavisni vijećnik dr. Krešo Kovačićek. Oni su najčešće i najviše verbalno izazivali i prozivali Ž. Nenadića.
– Gradonačelnik je grobar petrinjske kulture i urbane Petrinje, bogac koji nosi gaće na štapu, za politiku je u prvom razredu, osoba koja ništa ne razumije, smatra dr. K. Kovačićek. Po Darinku Dumboviću Ž. Nenadić je izgubio strast i postao anemičan, ptičica je koja se kiti tuđem perjem, uhljebljuje političke podobnike, a koalicija „Svi smo mi Petrinja“ je elementarna nepogoda, koju bi trebala proglasiti županica.
– Nisam savršen ni nepogrešiv. Ovo je vaša izborna kampanja, ja je još ne vodim, rekao im je na sve to prozvani gradonačelnik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije