Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekonstrukcija

Rekonstrukcija ubojstva: Policajac je vjerojatno pucao iz blizine

rekonstrukcija (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/7
23.01.2012.
u 22:16

Šoštarić i njegov brat naganjali su Mamića i njegova prijatelja do crkve Svete mati Slobode na Jarunu gdje ga je Šoštarić ubio službenim pištoljem

Rekonstrukcija ubojstva Ivana Mamića (18) u kojeg je lani na zagrebačkom Jarunu policajac Siniša Šoštarić ispalio četiri hica obavljena je jučer navečer. Sutkinja, tužiteljica, odvjetnice okrivljenog, odnosno oštećenog, vještak balističar u pratnji policije obišli su cijelu rutu od okretišta autobusa na Remizu gdje su se Šoštarić i Mamić prvi puta sukobili pa sve do crkve Svete mati Slobode na Jarunu gdje ga je ubio službenim pištoljem. Skupinu je predvodio svjedok mladi I. L., koji je kobne večeri bio s Mamićem u društvu.

Nakon sukoba na Remizi, prema njegovim riječima, Šoštarić i njegov brat počeli su ih naganjati. Ivan je pobjegao na jug, u pravcu Jarunu, a I. L. je skrenuo u uličicu pored okretišta. Ponovo su se našli kod hotela Jarun od kamo su malim, sporednim uličicama došli do crkvice Sv. Duha gdje su se malo odmorili. Podsjetimo, Šoštarićevi su ih cijelo vrijeme tražili u terencu. Mladići su na kraju došli na tržnice Jarun, te izbili na Horvaćansku kod kickboxing kluba Domsa. Prije nego su prešli cestu dogovarali su se oko eventualnog izlaska te večeri kad je u jednom trenutku I. L. iza sebe ugledao braću Šoštarić. On je, tvrdi, pobjegao preko ceste na tramvajsku stanicu, a Mamić je potrčao preko Horvaćanske dok ga je Šoštarić slijedio. I. L. je čuo pucnjeve i vidio prijatelja da pada preko živice.

Prema balističaru Šoštarić je vjerojatno pucao iz blizine i na brzinu, ali to se to točno utvrdi potrebno je vještačiti Mamićevu odjeću što iz nekog razloga još uvijek nije učinjeno. Podsjetimo, obitelj Mamić podnijela je kaznenu prijavu protiv Šoštarićevog brata zbog suučestvovanja u ubojstvu jer je cijelo vrijeme bio s bratom u društvu. Neslužbeno doznajemo da će se prije nego li ga se eventualno tereti, pričati kraj suđenja Siniši Šoštariću.

Komentara 2

DU
Deleted user
11:21 24.01.2012.

TReba očistiti ulice od dilera, ovaj mu je sina drogirao i prodavao drogu. Što bi svaki otac bio u stanju napraviti za sina da ga spasi. SVE.baš sve.

EH
ehh
15:37 25.01.2012.

IVEK sram vas bilo na takvom komentaru. Od kuda vam takva informacija o tom dečku , to je djete od 18 godina.Šoštarič je policajac koji treba biti psihički i fizički jaka osoba mislim to im je uvjet za posao. Treba tražiti odgovornog tko ga je držao na poslu sa tako slabim živcima. Lječnička komisija također na sud. Svi su odgovorni za smrt jednog mladog života i pred Bogom i narodom. Institucija, počinitelj, lječnici koji su dali potvrdu dotičnom da je sposoban za rad . Sve dok ne počnemo u svakoj žrtvi gledati svoju dijecu takve če se stvari dešavati . Roditelji učinite nešto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije