Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Majka stradalog migranta:

'Rekla sam mu, sine, ne idi, ali ako i ideš, ostavi djevojčicu kod mene'

Rosa Ramirez
Foto: REUTERS
1/6
27.06.2019.
u 12:26

Vidite kako ju je zaštitio, umrli su jedno drugom u rukama. Fotografije je šokantna, a u isto vrijeme, ispunjava me nježnošću jer znam da je na našu Valeriju pazio do posljednjeg trenutka, kaže majka i baka stradalih migranata čija su tijela potresla svijet

Svijet je potresla fotografija mrtvih tijela oca i kćeri koji su pokušali preplivati rijeku Rio Grande kako bi došli do SAD-a.

Óscar Alberto Martínez Ramírez (26) i njegova kći Valeria iz El Salvadora krenuli su prema Teksasu. Otac je prvo preko rijeke prebacio kćer, a kada se vraćao po suprugu koja ih je čekala, dvogodišnjakinja je krenula za njim. Struje rijeke u tom su trenutku bile prejake i nije im bilo spasa. Utopili su se, a njihova beživotna tijela snimila je lokalna novinarka.

– Vidite kako ju je zaštitio, umrli su jedno drugom u rukama. Fotografije je šokantna, a u isto vrijeme, ispunjava me nježnošću jer znam da je na našu Valeriju pazio do posljednjeg trenutka – rekla je Oscarova majka i Valerijina baka Rosa Ramirez, piše CBS.

Foto: REUTERS

Mlada obitelj je živjela s Oscarovom majkom u siromaštvu u prigradskom naselju San Salvadora kada su bolji život odlučili potražiti u SAD-u. U El Salvadoru je Oscar radio u pizzeriji, a njegova 21-godišnja supruga Tania kao blagajnica u restoranu brze hrane, no plaće su im bile premale i jedva su preživljavali.

– Rekla sam mu, sine ne idi. No ako ideš, ostavi djevojčicu kod mene – ispričala je njegova majka.

– Ne, mama. Zašto misliš da bi je mogao ostaviti? – odgovorio joj je on.

Njihova tijela bit će prevezena u El Salvador još danas, a Vlada financira povratak.

– Svima koji razmišljaju o migracijama savjetovala bih da ponovno razmisle jer ne mogu svi živjeti taj američki san o kojem su čuli – dodala je Oscarova majka.

Ključne riječi

Komentara 2

I1
ing-12345
16:30 27.06.2019.

Čovjek je sebe i svoje dijete odveo u smrt izvodeći kriminalnu radnju ilegalnog prelaska državne granice. To treba biti pouka drugima da ne pokušavaju isto.

DU
Deleted user
20:02 27.06.2019.

covjek je zivio svoj san I ulozio je 100% Óscar Alberto Martínez Ramírez je ulozio svoj zivot.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije