Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

"Rekao sam djeci da ćemo vratiti novac, poštenje je najbitnije!"

- Vodio sam djecu na treningu i djeca su mi rekla da su pronašla 200 kuna. Potom su našli još 100 kuna, a i ja sam pronašao 500 kuna. Novac je očito bio vlasniku ispao i vjerojatno ga je vjetar razbacao - rekao nam je Baždarić.
17. ožujka 2010. u 14:38 4 komentara 15 prikaza
baždarić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

ZADAR - Nije sve u novcu. I da sam našao jednu ili 50.000 kuna, vratio bih ih. Ovo su riječi Stipe Baždarića, 38-godišnjeg narednika u vojnoj bazi Zemunik koji  je jučer pronašao novac u blizini nogometnog stadiona u Novigradu, ali nije ga zadržao, već ga je odnio u policiju.

Ni trenutak nije razmišljao da pronađeni novac zadrži i odmah je pomislio kako se u vrijeme recesije osjeća čovjek koji je novac izgubio. No, razlog da odmah krene u policiju i vrati pronađeni novac svakako mu je bio i to što su novac pronašla djeca koju trenira u u nogometnom klubu u Novigradu.

- Vodio sam djecu na treningu i djeca su mi rekla da su pronašla 200 kuna. Potom su našli još 100 kuna, a i ja sam pronašao 500 kuna. Novac je očito bio vlasniku ispao i vjerojatno ga je vjetar razbacao. Djeci sam rekao da novac treba vratiti vlasniku i naglasio sam im da je novac bitan, ali da su bitnija ljudskost, poštenje i suosjećanje s onim koji je novac izgubio - rekao nam je Stipe Baždarić koji trenera 30-ak djece u Novigradu.

Novac je izgubio Novigrađanin Ive Blašković, inače predsjednik nogometnog kluba, koji nam je ispričao da se već oprostio od novca kad je čuo od prijatelja da mu je sugrađanin i poznanik pronašao novce.

- Novac mi je bio u trenirci i znao sam da mi je negdje ispao. Mislio sam da je u trgovini u Zadru u kojoj sam kupovao, no tamo su mi rekli da ga nisu pronašli. Tek po povratku sam doznao da ga je pronašao Stipe i da je to prijavio policiji. Tristotinjak kuna pronašao je i jedan 10-godišnji dječak koji je to rekao roditeljima, a oni su također odbili primiti nagradu koju sam im ponudio. Vjetar mi je razbacao još 400-tinjak kuna koje nisu nađene, no sretan sam što je veći dio ipak tu. Hvala im prije svega na poštenju - rekao nam je Ive Blašković.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • -obrisani-:

    Supak, glumi postenjacinu a krade gdje stigne. Da je postenjacina zivio bi od rezultata vlastitog rada a nebi zajasio na drzavne jasle i zivio na grbaci poreznih obveznika.!

  • -obrisani-:

    pa ako ima istine u tome iskazu onda je za pohvalit,ali ako to vračanje padne u krive ruke e onda se to neče znat

  • Njamanjam:

    Čovjek je nadnarednik. I svaka mu čast.