Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'u četvrtak glasovanje'

Reiner: Idealno bi bilo da premijer Orešković sam podnese ostavku

Željko Reiner može odlučiti u kojem će smjeru odvesti Hrvatsku
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
13.06.2016.
u 19:00

– Idealno bi bilo da Orešković sâm podnese ostavku jer, kao što znate, izgubio je povjerenje onih koji su ga stavili na to mjesto, a to je HDZ – izjavio je Reiner.

Predsjednik Sabora Željko Reiner izjavio je kako bi bilo idealno da premijer Tihomir Orešković sam podnese ostavku.

– Idealno bi bilo da Orešković sâm podnese ostavku jer, kao što znate, izgubio je povjerenje onih koji su ga stavili na to mjesto, a to je HDZ. Prije nekoliko dana i Tomislav Karamarko najavio je mogućnost svoje ostavke. Petrov je rekao da će i on podnijeti ostavku ako je najbolje rješenje da sva trojica odu, pa ne vidim razloga zašto Orešković ne bi sâm podnio ostavku – izjavio je Reiner za RTL Danas.

Reiner je, odgovarajući na pitanje hoće li se u četvrtak glasovati o premijerovu opozivu, rekao da će se prvo povesti rasprava, a onda i glasovanje o opozivu.

– Predsjedništvo je prošlo u vrlo dobrom raspoloženju. Zdravko Marić jednoglasno je podržan za kandidata za mandatara – rekao je Reiner.

Na pitanje imaju li 76 ruku, Reiner je rekao da su raspravljali o načinu pregovora oko nove većine. – Mislim da je ključno reći da je HDZ četiri godine radio na svom programu, HDZ ima program koji se, nažalost, tek počeo ostvarivati, a dobrim dijelom nije ni počeo. Na nama je da se stvori takva vlada da se ostvari taj program – rekao je Reiner.

– Većina postoji, ali dobrodošli su i drugi koji žele ostvarivati ovaj program radi dobrobiti građana – rekao je Reiner koji se osvrnuo i na kritike SDP-a oko (ne)uvrštavanja njihova prijedloga za osnivanje istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica u vezi s postupanjem predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović oko navodnih nezakonitosti u radu Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA).

– Nažalost, ponovno netočne izjave SDP-a, na to smo već navikli. Oni su dali prijedlog koji je zbog primjedbi vraćen na doradu, a danas su poslali novi prijedlog koji ću staviti na dnevni red prve sljedeće sjednice Sabora – rekao je Reiner.

>> 'Potvrdili smo Marića kao kandidata za mandatara, u četvrtak će se glasovati o nepovjerenju Oreškoviću'

Komentara 59

DO
domiva
19:41 13.06.2016.

Idealno bi bilo da svi vi Kradoljubi podnesete ostavke, da odete i da se više nikad ne vratite!

TR
trpimirprvi
19:52 13.06.2016.

Koja si ti bijeda reineru. Akademik a beskičmenjak i ulizica. Slabić

LJ
ljimonad
19:47 13.06.2016.

ma najbolje i idealno bi bilo da i reiner i njegov kradeze dade ostavke i ode na smetlište istorije, kamo i pripadaju posebno ovaj senilni predsednik sabora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije