Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Rehn: Srbija može biti kandidat za EU 2009. godine

05.11.2008.
u 10:03

Povjerenik za proširenje Olli Rehn potvrdio je danas u Bruxellesu procjenu Europske komisije da Srbija može dobiti status kandidata za članstvo u EU 2009. godine ukoliko ostvari punu suradnju s Haaškim tribunalom i provede neophodne reforme.

- Ukoliko ispuni neophodne uvjete, "Srbija još uvijek može, u najboljem mogućem scenariju, dobiti status kandidata za članstvo u 2009. godini - naglasio je Rehn i istaknuo - sada Srbija mora učiniti sve što je u njenoj moći da uhiti i izruči preostale haaške optuženike, uključujući Ratka Mladića.

Miliband: Srbija 2009. dobiva status kandidata za EU
Britanski ministar vanjskih poslova David Miliband doputovao je u Beograd gdje će se sastati s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i tamošnjim ministrom vanjskih poslova Vukom Jeremićem.

Miliband se po dolasku u Beograd obratio novinarima i tom prilikom rekao da je Velika Britanija veliki zagovornik širenja Europske unije, što uključuje i Srbiju, i najavio da bi u 2009. godini Srbija mogla dobiti status kandidata za punopravno članstvo u EU.

Miliband je podržao viziju predsjednika Borisa Tadića o Srbiji kao zemlji članici EU i predvodniku procesa integriranja zapadnog Balkana u EU, prenose srbijanski mediji.

Ovo je prvi posjet jednoga britanskog ministra vanjskih poslova Beogradu od 2002. godine. Nakon Beograda, Miliband će otputovati u Prištinu.

(ič)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije