Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Reformisti za Milanovića, prekidamo suradnju s HDZ-om'

Čačić smatra da će Milanoviću šanse da pobijedi na predsjedničkim izborima biti veće ako se kandidira i Miroslav Škoro koji će oko sebe okupiti "klerikalni, tvrđi, desni" dio biračkog tijela čime bi se umanjile šanse za ponovni izbor aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović
19. lipnja 2019. u 16:08 12 komentara 789 prikaza
Radimir Čačić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Narodna stranka-reformisti prekida projektnu suradnju s vladajućom većinom, a na predsjedničkim izborima podržat će SDP-ova kandidata Zorana Milanovića, objavio je u srijedu predsjednik reformista Radimir Čačić.

ANKETA Kome biste dali glas u predsjedničkoj utrci?

Čačić je za N1 izjavio da s vladajućom većinom više neće komunicirati, te poručio da podrška reformista neupitno ide predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću. Smatra da će Milanoviću šanse da pobijedi na predsjedničkim izborima biti veće ako se kandidira i Miroslav Škoro koji će oko sebe okupiti "klerikalni, tvrđi, desni" dio biračkog tijela čime bi se umanjile šanse za ponovni izbor aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

Na pitanje o podršci Vladi Andreja Plenkovića, Čačić kaže da oni nikada nisu bili u koaliciji s HDZ-om "niti će biti".

Rezultati Vlade, kaže, doveli su ih do toga da će izaći i iz projektne suradnje, te s vladajućom većinom više neće komunicirati.

Zoran Milanović NOVI PROBLEMI SDP nema dovoljno novca, tko će financirati Milanovićevu kampanju?

"Tako su spori. Tako su cendravi. Zadnje što su napravili je to da su išli protiv sudske odluke u odnosu na Varaždinsku županiju. Vlada nam je dužna ozbiljan novac. Kad je sud presudio da ga moraju vratiti, i na to su se žalili. Cijeli spektar zahtjeva koje prema njima imamo se ne realizira, odnosno realizira se gotovo namjerno sporo," rekao je Čačić koji obnaša dužnost župana Varaždinske županije.

Reformisti u Saboru imaju jednog zastupnika Darinka Dumbovića, te ni do sada nisu bili u formalnoj koaliciji s HDZ-om, već su tvrdili da "kroz projektnu suradnju" podržavaju Vladu.

Na parlamentarne izbore 2016. izašli su zajedno sa strankom Bandić Milan 365, no u siječnju ove godine napuštaju Bandićev saborski klub i od tada djeluju samostalno.

VIDEO Zoran Milanović potvrdio kandidaturu:

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
 • Drmiha:

  E moj Čačić, jadna vam majka koga će te vi podržati kada ti cjela stranka stane u tamića?

 • yy1:

  Reformisti koliko ih ono ima čini mi se 0.1,5

 • Avatar Grubi
  Grubi:

  Sva 4 člana stranke uskraćuju potporu... kakav lom