Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatne gorice

Reformisti priredili feštu dobrodošlice za Čačića: 'To je okupljanje naših ljudi'

Reformisti pripremili feštu za Čačića
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/12
27.06.2014.
u 18:51

Mi očekujemo da će do početka jeseni okvir biti negdje oko 4.500 tisuće i tada idemo na stranački sabor s modelom jedan član – jedan glas – kazao je Čačić.

Pedesetak kolega, prijatelja i prije svega političkih istomišljenika iz Inicijative za osnivanje narodne stranke – reformisti, pripremilo je danas poslijepodne u restoranu Zlatne gorice pored Varaždina feštu dobrodošlice za Radimira Čačića koji je prije tjedan dana izašao na slobodu iz kaznionice Valtura kod Pule.

Fešta je bila prilika i za ozbiljnije političke razgovore, a o čemu se razgovaralo na radnom sastanku ispričao nam je sam Radimir Čačić, koji je bio vrlo dobro raspoložen i upoznavao se s prisutnim novinarima i fotoreporterima. - To je okupljanje naših ljudi koji nose aktivnosti udruge iz cijele zemlje. Tu su predstavnici Dalmacije, Slavonije, Istre i Primorja, a ne samo Sjever. Održali smo jedan radni sastanak i konzultacije oko uspostave sustava koji polako dobiva svoju formu i već okuplja oko 2.000 ljudi. Mi očekujemo da će do početka jeseni okvir biti negdje oko 4.500 tisuće i tada idemo na stranački sabor s modelom jedan član – jedan glas – kazao je Čačić.

HNS ga ne zanima

Na pitanje očekuje li znatan prelazak članova HNS-a u novu političku opciju, Čačić je kazao kako ga to uopće ne zanima i kako ne želi stalno odgovarati na ista pitanja.

Predsjednica udruge Reformista Natalija Martinčević kazala je pak kako je dogovoreno da se sada krene obilaziti cijela Hrvatska po kojoj će organizirati tribine. - Te aktivnosti provodit će se do velikog osnivačkog sabora u devetom mjesecu – najavila je N. Martinčević istaknuvši kako su u gradu Varaždinu Reformisti uspjeli skupiti već 400 članova.

'Spavači' iz državne uprave

A iako Čačić kaže da ga ne zanima koliko će članova HNS-a prijeći u Reformiste neslužbeno smo doznali da predstavnici Reformista intenzivno komuniciraju s članstvom HNS-a.

- Mnogi nas sada ne žele javno podržati, jer i dalje rade na poslovima u državnoj upravi, ali obećaju da će nam dati podršku kada za to dođe vrijeme – pričaju nam Čačićevi aktivisti.
U ovim trenucima fešta povodom Čačićevog povratka tek se zahuktava, a očekuje se da će potrajati do dugo u noć. U Zlatnim goricama s Čačićem feštaju bivši HNS-ovac Zlatko Koračević, gradonačelnik Novog Marofa Darko Hrenić, zamjenica međimurskog župana Sandra Herman, Borko Oguić i mnogi drugi.

>>Radimir Čačić nakon zatvora treba otići u mirovinu

>>Bandić i Čačić Unijom centra na HDZ i SDP

>>Ugodnije mi je u društvu Kolinde, ali Josipović mi je svjetonazorski bliži

Komentara 56

LE
LeonardS
19:08 27.06.2014.

Ovo je jedan od večih primjera kako funkcionira država, koje su njene vrednosti, sramno!!!! Nakon 21 god. poćeo sam oplakivati svoje rane , ne čujem da su moji prijatelji sa prve crte dobili odličja ali za svirku i zatvor , nema problema

Avatar Matija22
Matija22
19:09 27.06.2014.

Nema taj ni stida ni srama

DU
Deleted user
19:34 27.06.2014.

Ovo je komedija... lik je zapravo u zatvoru bio na produzenom godisnjem odmoru, fino je odmarao, igrao golf, a kad bi mu dosadilo u zatvoru onda bi fino otisao doma na par dana. I sta sad ? osoba koja jeje zbog ubojstva provela ovo malo vremena u zatvoru sad opet krece u politiku ? Pa zar je to zakonom uopce moguce ? Kako osudeni ubojica moze da bude politicki akitvan i da (nedaj Boze, ali u HR je sve moguce) jednog dana opet obnasa nekakvu javnu funkciju ??? Koja sprdacina od drzave.... :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije