Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Reforma školstva kao krivotvorenje i reforma Domovinskog rata

Neprestano se ponavlja kako “reforma mora ići”, kako bi je odgoda “upropastila”, kao da je riječ o kvarljivom mlijeku, mesu ili jajima, a ne o naumu s trajnim posljedicama.

Komentari 5

ŽB
žbaki
15:42 22.04.2016.

ako hdz pristane na ovu reformu školstva,onda im poručujem da ću se i ja sigurno REFORMIRATI

VL
BA
bakulušić
20:37 22.04.2016.

Ovo je još jedan dokaz da nas vodaju stranputicom i da se nemamo čemu nadati dok biologija ne učini svoje. Ili nam se dragi Bog smiluje!

VL
Avatar abakus
abakus
17:15 22.04.2016.

Najgore je da je Šustar odlučio u svibnju raspisati javni poziv školama koje će od jeseni eksperimentalno početi raditi prema Jovanović-Jokićevom prijedlogu reforme obrazovnog kurikula IAKO javna rasprava o tom prijedlogu uopće još nije završena, a uistinu nije ni održana, jer se o svim negativnim kritikama mnogih uglednih sveuč. profesora i stručnjaka u svezi tog prijedloga reforme NITKO iz ministarstva nije uopće oglasio. Ukratko, ministarstvo je pro forma poslalo poziv na stručnu i javnu raspravu, ali na brojne zaprimljene i argumentirane kritike nije se uopće osvrnulo, a kamo li da su odvojili vrijeme da se te kritike analizira, već je ministar, iako javna rasprava službeno još uvijek traje, dao javni poziv za eksperimentani početak provedbe tog prijedloga od jeseni. Ne znam da je i jednoj normalnoj zemlji tako nešto moguće - da jedna takva reforma s dalekosežnim posljedicama kreće bez ikakve pripreme i bez ikakve javne rasprave. Šustar je definitivno najgori ministar u ovoj vladi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.