Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna u Poljskoj
Povratak na članak

Imenovanje sudaca ne smije biti u rukama jednog ministra

Zakon kojim se regulira provedba ove reforme već je prošao u oba doma poljskoga parlamenta, a da bi stupio na snagu, treba ga još samo potpisati predsjednik Andrzej Duda

Komentari 9

ST
stomugromova
17:49 18.07.2017.

Te minorne proteste uglavnom organiziraju predstavnici židovske manjine i organizacije iz kojih stoji Soroš &co. Demokratski izabrana većina će odlučiti tko će postavljati suce,a ne nekakav Soroš i predstavnici EK.Tko je uopće izabrao predstavnike EK i na kojim to izborima? Dakle nedemokratski postavljena EK struktura od korporativnog sektora , uređivala bi demokratski izabranoj većinskoj vlasti kako će postupati.

VL
DA
danpring
00:20 22.07.2017.

Dear Croatian brothers and sisters - influence Kolinda that she won't associate herself with our authoritatian regime. Or that HDZ won't try to follow polish path and introduce similar legal solution in the most beautiful country of the world - RH. We are fighting for democracy and respecting basic civil rights. Those protests take place in 300 polish cities and also abroad, where large polish diasporas are present. And to idiots who are writting here that those protests are insignificant i have just few words - ajde suti, odjebi kad ne mas pojma a pricas. Slobodna Poljska!

VL
I1
ing-12345
02:22 20.07.2017.

Kakav lažni naslov. Nema nikakve pobune u Poljskoj.U gradu od 2 miliona stanovnika na proteste je izašlo maksimalno 10.000 ljudi. To znači da velika većina podržava namjeru poljske vlade da isuši korumpiranu pravosudnu močvaru u kojoj suđenja traju godinama, postojee privilegirani građani pred sudom, korumpirani suci koji u sličnim ili čak istim predmetima donose potpuno suprotne presude itd. I U Hrvatskoj bi se vlada trebala ugledati na Poljsku i napraviti istu stvar a ne da nam u Ustavnom sudu sjede bivši političari a za Predsjednika Vrhovnog suda imenuje čovjek za čijeg vođenja Zagrebačkog suda bila je najveća korupcija u gruntovnici a on to navodno nije vidio.

VL
Avatar mama mia
mama mia
08:47 19.07.2017.

I takvi su vertikala naše kraljice kojekakve Dude, Orbani, Erdogani

VL
GO
goran2hr
12:49 18.07.2017.

Ti fotoreporteri nikako da nauče. Trebate se popesti na povišeno mjesto i širokokutnim objektivom "uhvatiti" sve, svih 10000. Ovako ispada da se okupilo samo pedesetak liberalnih ljevičara eurofila, a da se zapravo radi o fake news.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.