Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Općine uz ministricu

Reforma javne uprave nije moguća bez temeljite analize

Đuro Bukvić
03.02.2016.
u 12:49

Promjene i reforme su nužne, ali se ne smiju donositi bez sustavnih analiza i studija - istaknuo je predsjednik Udruge općina RH Đuro Bukvić.

Udruga hrvatskih općina podržala je stav ministrice uprave Dubravke Jurline Alibegović da se smanjenje broja jedinica lokalne i regionalne samouprave ne može provesti bez analize i temeljitog istraživanja. U udruzi drže kako lokalna samouprava kao prva spona između vlasti i građana ima snažan utjecaj na kvalitetu i unaprjeđenje života u hrvatskim selima i gradovima te stoga mora biti dovoljno osnažena, a tijela javne uprave na usluzi građanima.

- Mi se već pet godina zalažemo za decentralizaciju i reformu javne uprave, iniciramo poboljšanja i dajemo prijedloge kako sustav učiniti efikasnijim i u službi građana. Istup nove ministrice ukazao je na pozitivan zaokret po tom pitanju.

Promjene i reforme su nužne, ali se ne smiju donositi bez sustavnih analiza i studija - istaknuo je predsjednik Udruge općina RH Đuro Bukvić. On je dodao kako sustav javne uprave treba decentralizirati i olakšati, a ne mahnito i nepromišljeno stvarati rezove i ljudima u selima uskraćivati njihovo pravo na razvoj, uslugu i bolji životni standard. 

>> Općine podržale ministricu uprave: 'Nikakve izmjene bez analize'

Ključne riječi

Komentara 3

ZL
zlatnirat
12:57 03.02.2016.

Strasno smo napredni svako selo opcina septicke jame u grabama uz cestu, smece zatpavaju uz potoke i riejke glavno da imamo najvise politicara po glavi stanovnika drugo nije vazno.

KI
killthesnake
16:29 03.02.2016.

Znači sada misle 4 godine temeljito ispitivati stanje na terenu pa zatražiti od građana još jedan mandat !

MA
marijaqwer
16:30 03.02.2016.

Reformu javne uprave treba hitno provesti .Sve nepotrebno pogasiti a ono sto ostane natjerati da sluzi zajedici i gradanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije